De fleste har relativt god oversikt over hva de ønsker å spise i julen. Men hva de skal servere i glasset, er noe ganske annet. Og er du på utkikk etter en god julecocktail, vil jeg nesten si at du ikke trenger å lete lenger. Dette er en utrolig fresh og frisk drink, smaksatt med julens krydderier. Og i mine øyne den perfekte måten å starte selskapet på!
Julecoctailen kan minne om en sangria, fordi den er full av oppskjærte frukter og bær. Men istedet for rødvin, som er hovedingrediensen i sangria, består denne coctailen av musserende vin. Du velger selv om du vil bruke champagne, cava, prosecco eller crémant. Jeg endte med å bruke den sistnevnte, og det funket som bare det!
DU TRENGER:
(Gir ca. 3 liter)
2 økologiske appelsiner, vasket og kuttet i tynne skiver
1 økologisk sitron, vasket og kuttet i tynne skiver
2 kanelstenger
2 stjerneanis
4 nellikspiker
3 dl vodka
7,5 dl cava (alt. champagne/prosecco)
7,5 dl appelsinjuice
5 dl tranebærjuice
250 g bringebær, frosne
SLIK GJØR DU:
Finn fram en egnet krukke eller bolle (den må kunne romme minst 3 liter).
Ha i appelsinskiver, sitronskiver, kanelstenger, anisstjerner og nellikspiker.
Tilsett vodkaen, og rør godt rundt.
Hell i cava, appelsin- og tranebærjuice, og rør forsiktig rundt.
Dekk til, sett beholderen i kjøleskapet, og la stå til drinken er helt avkjølt.
Rør inn de frosne bringebærene 5 minutter før servering.
Øs opp i fine glass, og la festen begynne.
Tchin-tchin!
HAR DU FORRESTEN PRØVD COCKTAILEN MIMOSA? DEN ER HELLER IKKE DUM!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!