NYDELIG & SPRØ JULEGRANOLA MED NØTTER OG TRANEBÆR

Julegranola

Her får du en smak av jul i hver sprø bit! Denne julegranolaen kombinerer nøtteaktig tahini, søte fiken, krydrede toner – og et dryss av Provence for å gi deg høytidens mest feststemte frokost! De tørkede tranebærene og hvit sjokolade tilfører både smak og julens farger, og denne sprø blandingen er perfekt for å løfte yoghurten og havregrøten, eller nyt den med din favorittmelk.

Hjemmelaget granola inneholder mye mer næring enn den du kjøper i butikken. Og når du bruker naturlig søtning som lønnesirup og tørkede fiken, så unngår du i tillegg unngår det raffinerte, usunne sukkeret.

PS! Ha julegranola på mindre glass, pynt med en rød sløyfe – voilá: Nydelig og spiselig julegave, laget med ren kjærlighet!

 

 

Julegranola
Juleserviset Nostalgi kommer fra Magnor Glassverk, og jeg er stolt ambassadør!

 

DU TRENGER:

(Gir ett stort Norgesglass, ca. 1,5 liter)

6 dl havregryn
2 dl pekannøtter, hakkede
2 dl mandelflak
1 dl kokos, revet
2 ss chiafrø
1 ss kanel, malt
0,5 ts kardemomme
1 ts ingefær, malt
1 dryss havsalt
3 ss tahini
2 ss lønnesirup, evt. honning
3 tørkede fiken, hakket
1 dl vann

Røres inn etter steketid:
2 dl tranebær, tørkede
1 dl store kokosflak
Hvit sjokolade, hakket
Grønne pistasjnøtter

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 160 grader, legg opp 2 stekebrett med bakepapir.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Bland tahini, sirup og vann i en liten kjele, og varm opp til den er fingervarm.
Ha i fiken, og miks til en jevn væske med en stavmikser.
Bland væsken inn i det tørre.
Fordel granolaen på de to brettene, og stek i 15 min.
Vend rundt og stek i 15 min. Rør godt rundt, og stek i nye 5 minutter.
Fortsett slik til blandingen er helt tørr, og begynner å bli gyllen.
La granolaen avkjøle seg, og bland til slutt inn røde tranebær, hvit sjokolade og store kokosflak, og grønne pistasjnøtter (hvis du vil).

 

PS! Det nydelige serviset heter Nostalgi, er fra Magnor Glassverk – og jeg er stolt ambassadør!

 

Julegranola

 

ANBEFALER DEG OGSÅ Å PRØVE DISSE UIMOSTÅELIGE, MØRKE FIKEN- OG SJOKOLADETRØFLENE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen