Kokosmakroner er en del av jula. Og denne oppskriften gir nydelige seige og søte kokosmakroner, i tillegg til litt ekstra næring. De er nemlig proteinrike, og helt uten hvitt sukker. Og så er de utrolig enkle å lage!
Jeg har ringlet over litt mørk sjokolade, jeg er jo en “gourmandise” av rang. Men det er selvfølgelig helt opp til deg. PS! Oppbevares i kakeboks, og de holder seg i noen uker,(hvis du ikke spiser de opp med en gang da;-)
DU TRENGER:
(Gir 25 topper)
3 eggehviter
1,5 dl sukrinmelis
0,5 dl sukrinsirup
1-2 ts vaniljeekstrakt eller 5-6 dråper stevia vanilje (hvis du har).
200 g kokosmasse
Mørk sjokolade, valgfritt (til pynt)
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Pisk eggehvite og sukrin til det er helt stivt, ca. 3-4 min.
Pisk forsiktig inn sukrinsirup og vanilieekstrakt.
Vend forsiktig inn kokosmassen.
Bruk to skjeer, og legg opp 25 topper på et stekebrett.
Stek i ovnen til toppene begynner å bli gylne på toppen, ca. 10-12 min.
La de avkjøles på en stekerist.
Ringle over mørk sjokolade, hvis du vil;-)
Oppbevares i en kakeboks.
PRØV OGSÅ NOSTALIGSKE HAVREKULER MED SJOKOLADE (SUKKERFRI)
FØLG MEG GJERNE FOR MASSE HERLIG JULEINSPIRASJON: INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!