Torsk er enkelt å tilberede, og går som regel unna i en fei. Og så lenge du ikke baker den for lenge i ovnen, så blir det nesten alltid vellykket! Som denne barske torskeretten, servert med hot chorizo, tomater og søtpotetpuré.
Med kun 15 minutters tilberedning, har du ferdig middag på under en halvtime. Og ikke bare en hvilken som helst middag – dette er “restaurantmat” på sitt beste. That´s how we like it!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 torskefileter (á 200 g)
4 tomater, kuttet i tynne skiver
4 vårløk, kuttet i rundinger
100 g chorizo (jeg foretrekker sterk)
1 dl hvitvin
Olivenolje
Timian (helst frisk, men tørket går også)
Salt og pepper
SØTPOTETPURÉ:
4 middels store søtpoteter
2 ts salt i kokevannet
1 hvitløksfedd, knust
25 g smør
Ca. 1,5 dl melk
1 ss finhakket timian (evt. 1 ts tørket)
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast form.
Fordel tomatene utover formen, så de dekker bunnen.
Sprinkle over litt god olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Strø over halvparten av vårløken, og krydre med timian.
Krydre torskefiletene med salt og pepper, og legg de over tomatskivene.
Kutt chorizoen i skiver, og fordel de over filetene.
Legg på noen flere kvister med timian, og hell over hvitvinen.
Bak i ovnen til torsken er lett å dele i flak, ca. 14-16 min.
Strø over resten av den friske vårløken, og server med søtpotetpuré
SØTPOTETPURÉ:
Skrell potetene og hakk dem i fire.
La de koke i lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 min.
Slå av vannet, og tilsett hvitløk, smør, melk og krydder.
Bland alt til en jevn puré med en stavmikser.
P.S. Foretrekker du struktur i puréen, kan du mose potetene
med en gaffel, før du rører inn de andre ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
PRØV OGSÅ BAKT TORSK I URTESMØR OG CHERRYTOMATER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!