HJEMMELAGET KLASSISK PESTO – STAPPFULL AV ALT SOM ER GODT!

Hjemmelaget klassisk pesto

Klassisk pesto består av fem ingredienser: basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og parmesan. Pesto er vel godt kjent for de fleste, men det er altså en italiensk saus som brukes mye i pastaretter. Den riktige måten å lage pesto på er å knuse ingrediensene med en morter. Men det er selvfølgelig mye enklere å bruke en stavmikser eller blender. Jeg har prøvd begge metodene, og må innrømme at jeg faktisk foretrekker stavmikseren. Mest fordi det er enklere, også kjenner jeg ikke forskjell på smaken.

I min pesto har jeg ikke spart på godsakene. Og det kjennes på smaken! For å låne et uttrykk en venninne av meg bruker; more of everything please! Dette er nemlig noe HELT annet enn den vanlige pestoen du kjøper i butikken. Og når jeg først lager pesto, så lager jeg gjerne en stor porsjon, fordeler det i små glass, og oppbevarer de i fryseren. Jeg har lest at pesto har 3 måneders holdbarhet i fryseren. Men jeg har hatt glassene der i ett år, og de smaker like godt!

Pesto passer til de fleste type pasta-retter, men det er også veldig godt på tomat- og mozzarellasalat. Også smaker det helt nydelig på godt brød!

 

Hjemmelaget klassisk pesto

 

DU TRENGER:

(Jeg fikk 7 små glass á 1,5 dl) 

250 g basilikum
120 g pinjekjerner
280 g parmesan, revet
5 fedd hvitløk, finhakket
4,5 dl god olivenolje + topping*

*Heller du et lite lag med olivenolje på toppen, så unngår du at pestoen blir svart. 
Oppbevarer du glasset i kjøleskapet, holder det i 3-4 dager. 

 

SLIK GJØR DU:

Rist pinjekjernene lett i pannen, pass på at de ikke brenner seg!
Fjern basilikumbladene fra stilkene, og ha de i blenderen.
Ha pinjekjerner, hvitløk og parmesan i blenderen.
Hell over ca. halvparten av oljen, og puls noen ganger.
Du trenger ikke blende ingrediensene “for hardt”, jeg foretrekker ihvertfall en “kornete” konsistens.
Deretter heller du i resten av oljen i en tynn stråle, mens du blender forsiktig.
Fordel pestoen i små glass, og sett i kjøleskapet eller frys de ned.
Serveres på godt brød, over en tomat og mozzarellasalat, eller i en pasta-rett.

 

Hjemmelaget klassisk pesto

 

PRØV HJEMMELAGET PESTO SAMMEN MED KLASSISK TOMAT OG MOZZARELLASALAT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen