TOM KHA GAI – SPICY THAISUPPE FOR ALLE OG ENHVER!

Spicy tom kha gai - thaisuppe for hvermansen

Tom kha gai er en spicy og smakfull suppe fra Thailand. Den har en base i kokosmelk, men den inneholder også en del ingredienser du ikke alltid finner hos nærbutikken. Men fortvil ikke, jeg gir deg alternativene du bør finne overalt!

Den originale Tom kha gai suppen inneholder galangal. Den kan lett byttes ut med ingefærrot. Den inneholder også kaffirlimeblader, som kan byttes ut med zest fra en lime (selve skallet på limen). Så har du sitrongress – det kan erstattes med en blanding av fine strimler fra sitronskallet og litt sitronjuice. Deretter brukes det som regel shitakesopp, og finner du ikke det kan du fint bruke aromasopp – eller vanlig sjampinjong. Så er det fiskesaus; her kan du bruke østerssaus hvis du allerede har det. Eller soyasaus.

Sånn. Da har jeg vært gjennom smakstilsetterne – så til selve kyllingen. I de fleste oppskrifter brukes det kyllingbryst i biter. Men siden jeg allerede hadde kokt, strimlet kyllingkjøtt fra en kylling til overs, brukte jeg selvfølgelig det. Så kort oppsummert – denne suppen kan alle og enhver lage.

 

Spicy tom kha gai - thaisuppe for hvermansen

 

DU TRENGER:

(Gir 4 porsjoner)

1 l kyllingkraft (evt. hønsebuljong)
2 bokser kokosmelk (á 400 g)
1 “stor tommel” ingefær (ca. 20 g), finhakket
2 stilker sitrongress, delt på tvers
8-10 sjampinjonger, renset og kuttet i tynne skiver
1-2 lime, bruk både zest og juice*
1-2 ts red curry paste, etter smak
3 ss fiskesaus
1/4-1/2 ts cayennepepper
0,5 ts salt (bruker du hønsebuljong, trenger du ikke salt)
1 hvitløksfedd, finhakket
500 g kylling, kuttet i biter
Vårløk, chili og koriander til pynt

*Zest får du ved å skrelle av det ytterste laget på skallet (prøv så godt du kan å bare skrelle med det grønne, og ikke det hvite på innsiden).

 

SLIK GJØR DU:

Ha kyllingkraft og kokosmelk i en kjele, kok opp på middels varme.
Bank sitrongresset med f.eks. håndtaket til en kniv (for å frigjøre smak)
Tilsett sitrongress, ingefær og sopp.
La det småkoke i 10-15 minutter.
Smak til med lime (både zest og juice), fiskesaus og cayennepepper.
Ha i kyllingen, og la det småkoke til kyllingen er mør.
Server suppen rykende varm, og pynt med vårløk, litt hakket chil og koriander.
Liker du den sterk, kan det være godt med litt ris ved siden av.

 

Spicy tom kha gai - thaisuppe for hvermansen

 

PRØV OGSÅ CURRY MED KYLLING OG KOKOSMELK – SLOWCOOKED OG SÅÅÅÅ GOD!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “TOM KHA GAI – SPICY THAISUPPE FOR ALLE OG ENHVER!”

    1. Så hyggelig å høre! Jeg prøver jo å lage mat uten sukker og hvetemel, så det er ofte oppskrifter som passer til diabetikere:-) Håper du liker Tom Kia Gai suppen også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen