Nostalgiske havrekjeks føyer seg godt inn i rekken over sunnere snacks som er helt genialt å ha i kjøkkenskapet når søtsuget melder seg. Og det gjør det jo som regel alltid… Ihvertfall her i huset!
Hvis du vil ha de skikkelig sprø, er det viktig å trykke de ut så tynne og flate du klarer. Deretter steker du de til de begynner å bli gylne i kantene. Og lar de avkjøles seg helt på rist. Vôila!
DU TRENGER:
(Ca. 12 kjeks)
5 dl havregryn
100 g smør
2 dl sukrin gold
1 dl sukrinsirup
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg
1/2 ts salt
3 ss havremel
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Bland sukrin, havregryn, havremel og salt i en liten bolle.
Smelt smøret i en liten kjele.
Sett kjelen på kjøkkenbenken, visp inn egget, og tilsett vanilje.
Bland det våte med det tørre, og kna det godt sammen.
Bruk en skje og fordel deigen i 12 topper på stekebrettet.
Deigen oppleves ganske tørr.
Trykk hver topp ned med en skje, og form de til runde kjeks.
PS! For å få de sprø er det viktig å at de blir så tynne som mulig.
Stekes midt i ovnen til kantene begynner å bli gylne, ca. 10 min.
Oppbevares i mørkt og tørt i en kakeboks.
ELLERS SÅ KAN JEG OGSÅ ANBEFALE SUKKERFRIE MARSIPANPØLSER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!