NOSTALGISKE HAVREKJEKS (FRI FOR BÅDE SUKKER OG GLUTEN!)

Nostalgiske havrekjeks

Nostalgiske havrekjeks føyer seg godt inn i rekken over sunnere snacks som er helt genialt å ha i kjøkkenskapet når søtsuget melder seg. Og det gjør det jo som regel alltid… Ihvertfall her i huset!

Hvis du vil ha de skikkelig sprø, er det viktig å trykke de ut så tynne og flate du klarer. Deretter steker du de til de begynner å bli gylne i kantene. Og lar de avkjøles seg helt på rist. Vôila!

 

 Nostalgiske havrekjeks

 

DU TRENGER:

(Ca. 12 kjeks)

5 dl havregryn
100 g smør
2 dl sukrin gold
1 dl sukrinsirup
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg
1/2 ts salt
3 ss havremel

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Bland sukrin, havregryn, havremel og salt i en liten bolle.
Smelt smøret i en liten kjele.
Sett kjelen på kjøkkenbenken, visp inn egget, og tilsett vanilje.
Bland det våte med det tørre, og kna det godt sammen.
Bruk en skje og fordel deigen i 12 topper på stekebrettet.
Deigen oppleves ganske tørr.
Trykk hver topp ned med en skje, og form de til runde kjeks.
PS! For å få de sprø er det viktig å at de blir så tynne som mulig.
Stekes midt i ovnen til kantene begynner å bli gylne, ca. 10 min.
Oppbevares i mørkt og tørt i en kakeboks.

 

Nostalgiske havrekjeks

 

ELLERS SÅ KAN JEG OGSÅ ANBEFALE SUKKERFRIE MARSIPANPØLSER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen