HJEMMELAGDE MARSIPANPØLSER MED SMAKEN AV PÅSKE (SUKKERFRI)

Marsipanpølser med appelsin

En ting jeg må ha i påsken – det er marsipan! Og det er faktisk utrolig enkelt å lage selv. Hjemmelaget marsipan er så mye bedre, både for smakens– og kroppens skyld.

Marsipan er hovedsakelig laget av mandelmel, og det finner du i dag i de fleste store butikker. Men skulle du ikke finne det, kan du bruke en stavmikser og enkelt male ditt eget mel av skåldede mandler. Jeg har smaksatt mine marsipanpølser med finhakket appelsinskall, for en annen ting som hører påsken til – det er appelsiner!

 

Marsipanpølser med appelsin

 

DU TRENGER:

(til ca. 30 små pølser)

200 g mandelmel
2 ss SukrinMelis*
2 ss FiberSirup clear*
1 eggehvite
2-3 mandeldråper (valgfritt)
1 liten økologisk appelsin, kun skallet
150 g mørk sjokolade (jeg brukte 85%)**
Pynt/strøssel (valgfritt)**

 

SLIK GJØR DU:

Bland mandelmel, melis, sirup, eggehvite og mandeldråper i en bolle.
Finhakk appelsinskallet (eller bruk en stavmikser), og tilsett ca. 1 ts appelsinzest.
Kna godt med hendene til alt er blandet sammen.
Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile i fryseren i ca. 1 time.
Form deigen til små pølser, kutt av endene, og legg de på et brett med bakepapir.
Varm sjokoladen i vannbad.*
Vend marsipanpølsene rundt i sjokoladen (jeg bruker to gafler).
N.B. Pass på at hele pølsen blir dekket.
Når halvparten av pølsene er dekket, strør du over appelsinzest eller eventuelt annen pynt.
Deretter lager du resten av pølsene.
Er du ekstra glad i appelsin, kan du blande 1 ts av appelsinskallet i den smeltede sjokoladen.
Etter en time i kjøleskapet, er marsipanpølsene ferdige.
Oppbevares i et glass i kjøleskapet.

*Sukrin og FiberSirup finner du i store dagligvarebutikker (eks. Meny) og helsekost-butikker.
**Ønsker du helt sukkerfri marsipanpølser, må du bruke sukkerfri sjokolade og pynt. 

 

Marsipanpølser med appelsin

 

PÅSKEN I PROVENCE ER IKKE HELT DEN SAMME SOM PÅSKEN PÅ FJELLET I NORGE. LES OM VÅRE FRANSKE PÅSKETRADISJONER HER!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen