fbpx

LAKS TRUKKET I HVITVIN OG DILL MED ASPARGES OG KREMET AGURKDIPP

Laks trukket i hvitvin og dill med kremet dip

Laks trukket i hvitvin-og dillkraft med asparges og kremet dipp er en super fiskemiddag, som passer perfekt til lette og lyse sommerkvelder. Selvom jeg må innrømme at jeg gjerne spiser denne middagen «anyday».

Laks tilberedes som oftest i stekepannen, bakes i ovnen eller kokes, og spises varm. Men denne varianten er trukket i en kraft bestående av blant annet hvitvin, dill og sitronskiver – og spises faktisk kald. Det gjør at laksen rett og slett smaker mer av den deilige kraften. Og servert sammen med lettkokte asparges og en lett kremet dip med agurk og dill, så har du altså en superfresh middag. Dette er faktisk en av mine middagsfavoritter!

 

Laks trukket i hvitvin og dill med kremet dip

 

DU TRENGER:

(4 personer)

LAKS TRUKKET I HVITVIN- OG DILLKRAFT:
4 dl tørr hvitvin
4 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 laurbærblader
1 sitron, skjært i skiver
1 ts hele pepperkorn (jeg brukte cinque baies)
6 dillkvister
4 laksefileter

KREMET AGURK OG DILLDIPP:
1,5 dl lettrømme
1 dl naturell yoghurt
1-2 ts dijonsennep
5 dillkvister, finhakket (ikke ta med stilken)
4 dl agurkbiter, hakket
1 ss sitronjuice
Salt og pepper

16 asparges

 

SLIK GJØR DU:

Ha hvitvin, vann, buljong, laurbærblader, sitron, pepper og dill i en stekepanne.
Kok opp, og la kraften småkoke under lokk i ca. 10 min.
Skru platen ned på det laveste, og legg i fisken.
La den trekke til du lett kan dele laksen i flak, ca. 10 min (og gjerne litt rosa innerst).
Ta ut fisken, og la den hvile på et fat til den er avkjølt.
Bland alle ingrediensene til dippen i en bolle, og sett den i kjøleskapet så lenge.
Fjern stilken på aspargesene, og kok de i lettsaltet vann til de er møre, ca. 3-4 min.
P.S. Ha gjerne 1 ts sukker i vannet, det fremhever aspargessmaken.
Legg opp fisk og varme asparges på en tallerken, og server med frisk, kremet dipp!

 

Laks trukket i hvitvin og dill med kremet dip

 

OG HER HAR DU OPPSKRIFTEN PÅ PERFEKTE ASPARGES MED LETT HOLLANDAISESAUS!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “LAKS TRUKKET I HVITVIN OG DILL MED ASPARGES OG KREMET AGURKDIPP”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen