GRØNNSAKSSUPPE I HØSTENS FARGER

Grønnsakssuppe i høstens farger!

Vi er straks inne i vinteren og høysesongen for suppe. Og akkurat denne grønnsakssuppen er inspirert av høstens fargeprakt – gult, rødt og orange! Det sies at jo mer fargerik grønnsaken er, jo sunnere er den. Så denne suppen med blant annet gresskar, gulrøtter og tomater bør nytes med god samvittighet!

Grønnsakssuppe i høstens farger blir ekstra god hvis du topper den med for eksempel hvitløkskrutonger eller ristede gresskarfrø! Og friske krydderurter – alltid friske krydderurter:-)

 

Grønnsakssuppe i høstens farger!

 

DU TRENGER:

(Gir 4 porsjoner)

1 stort hakkaido gresskar (ca. 400 g)*
5-6 tomater, ca. 600 g. (evt. en boks hermetisert tomat)
2 store gulrøtter, kuttet i grove biter
2 røde paprika, renset for frø og stengler, kuttet i grove biter
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, hakket
Litt olje til steking
8 dl kyllingkraft (alt. grønnsaksbuljong hvis du ønsker vegetar)
2 dl lettfløte (evt. vann)
2 tørkede laurbærblader
1 ts tørket timian
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Friske krydderurter, hakket

*Du kan også bruke butternut gresskar, men da må du skrelle det og kutte kjøttet i terninger. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Vask gresskaret, skjær av stilken, og fjern frøene.
Legg gresskar, tomater, rødløk og hvitløk på stekebrettet, og ringle over litt olje.
La grønnsakene bake i ovnen i ca. 30 min, og avkjøl på kjøkkenbenken.
Fjern skinnet og stilken fra tomatene (hvis du bruker ferske tomater).
Skrap ut alt gresskarkjøttet, og ha det i en blender sammen med resten av grønnsakene.
Hell over litt av kraften/buljongen, og blend/miks til du har en helt jevn væske (uten klumper).
(Hvis det blir for mye i beholderen, deler du det bare opp). 
Ha til slutt væsken og resten av ingrediensene i en stor kjele, og kok opp.
La det småkoke i 10-15 min.
Dryss over friske krydderurter og smak til med salt og pepper.
Server med krutonger, ristede gresskarkjerner og for eksempel litt revet ost over.

 

Grønnsakssuppe i høstens farger!

 

KLIKK HER FOR Å SE HVOR ENKELT DU KAN LAGE DINE EGNE RISTEDE GRESSKARFRØ!

 

FØLG MEG GJERNE OGSÅ PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen