Dette er mat for mons! Lakseburger med frisk fennikelcoleslaw og avokadosalsa – jeg kunne lett ha spist det hver dag! Og så er det utrolig enkelt å lage. Ok, du trenger en del ingredienser. Og du må finne fram kniven, og kutte litt. Men ellers så er det bare å blande sammen alle ingrediensene. Og det er så verdt det!
Lakseburgeren kan spises både kald og varm. Og den er laget med mandelmel, noe som gjør den glutenfri. Hvis du har barn rundt middagsbordet, kan det være greit å blande en egen bolle med salsa og coleslaw, der du dropper løk, hvitløk, koriander og chili. Det gjør ihvertfall at jeg ikke får noen klager fra mine to 6-åringer (som er inne i en litt lei “liker ikke” periode)!
DU TRENGER:
(4 personer)
LAKSEBURGER:
4 laksefileter
1 dl mandelmel
1 egg
1/2 lime, presset
1 hvitløksfedd, finhakket
1 toppet ss dill, finhakket
1 ts salt
1/2 ts pepper
FENNIKELCOLESLAW:
1 fennikel, revet
2 gulrøtter, revet
1/2 liten rødløk, kuttet i tynne halvmåner
1/2 sitron, presset
1 dl gresk yoghurt
1 ss majones
1 ts hvitvinseddik
1 ts sukrin/sukker
Salt og pepper
1 ss dill, finhakket
AVOKADOSALSA:
4 tomater
2 avokado, kuttet i terninger
1/2 liten rødløk, hakket (1-2 ss, smak deg fram)
1/2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, presset
1 ss koriander, finhakket
2 ss olivenolje
1 god klype chiliflak
1/2 ts salt
Nykvernet pepper
SLIK GJØR DU:
LAKSEBURGER:
Hakk laksefileten, og miks til en jevn masse med en stavmikser.
Bland alle ingrediensene til lakseburgeren godt sammen, og form 4 store burgere med hendene.
Stek i litt olje i en stekepanne, ca. 2-3 minutter på hver side. P.S! Ikke stek for mye, da blir den tørr.
FENNIKELCOLESLAW:
Ha fennikel, gulrot og løk i en stor bolle, og bland godt.
Bland sitron, yoghurt, majones, eddik og sukrin til en dressing.
Smak til med salt, pepper og dill, og hell over råkosten.
Bland godt, og la stå kaldt til servering.
AVOKADOSALSA:
Fjern tomatfrøene, hakk tomatene i biter, og ha de i en bolle.
Bland inn avokado, og smak til med løk.
Bland inn hvitløk, koriander og olje, og smak til med krydder.
Oppbevares kaldt til servering.
ELLER HVA MED FENOMENALE FISKEKAKER FRA THAILAND – MED DEILIG PEANØTTDIP?
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Kan du antyde vekt på laksefiletene? Fire fileter virker litt voldsomt,- kanskje norsk og fransk kommer i forskjellig størrelse?
Ser veldig spennende ut med lakseburger.😘
Hei Karin!
Ca. 100 g laks per pers, tenker jeg.
Altså et “findus-stykke”.
Veldig godt med lakseburger, spesielt med tilbehøret:-)