fbpx

GRATINERTE HOKKAIDO-GRESSKAR FYLT MED SMAKEN AV VINTER

Gresskar-med-vintersmak

I går kom gartneren hjem med to flotte gresskar av typen hakkaido (eller potinmarron som det heter her i Frankrike), så det måtte jo bli en variant av disse til middag. Gresskar er en utrolig allsidig grønnsak, og man kan nesten bruke den til å lage hva som helst. Gresskarmuffins, gresskarbrød, gresskarsuppe, gresskargrateng, gresskarpuré, fyllte gresskar… Og valget falt denne gangen på gratinerte gresskar fylt med vinterens grønnsaker.

 

Gresskar-med-vintersmak

 

DU TRENGER:

(Gir 4 porsjoner)

2 hokkaido-gresskar, helst økologiske
1,5 dl fullkortnsris
3 dl hønsekraft (evt. buljong)
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten løk, i tynne skiver
1 1/2 ts rosmarin
1 gulrot
1/2 liten blomkål
150 g lammekjøtt (evt. kjøttdeig, svinekjøtt, snadderpølse)
En skvett matfløte
Salt og pepper
Chiliflak

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på på 200 grader.
Vask gresskarene godt.
Del gresskarene i to, fjern frøene, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Bak de i ovnen i 20-25 min, de skal kjennes litt myke ut når du klemmer på de.
Kutt gulrot og blomkål i biter.
Ha hønsekraft, rosmarin, ris, blomkål og gulrot i en kjele, og kok opp.
La det småkoke til risen er ferdig.
Skrap ut litt av gresskarkjøttet, men la det bli igjen ihvertfall 1/2 cm kjøtt i skallet.
Bland gresskar-mos, ris-blanding, løk, hvitløk og kjøtt godt sammen.
Jeg hadde en lammekotelett til overs, og hakket denne i små biter,
(men du kan fint bruke annet kjøtt (eller eventuellt droppe det helt)).
Krydre etter smak.
Fyll til slutt gresskarene med ris- og grønnsaksblandingen, og bak i ovnen i ca 20-30 min
(til de får en gyllen farge).
Server med salat og for eksempel godt brød til.

P.S. Bruker du økologiske gresskar kan du fint spise skallet.

 

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen