Gjør deg klar til en nydelig suppe som virkelig tar godt vare på deg. Golden soup smaker utrolig godt, samtidig som den fyller kroppen med næringsrike og betennelsesdempende ingredienser.
Golden soup lages av antioksidant- og vitaminrike grønnsaker, helende hønsekraft, fiberrike kikerter – og to av de fremste forsvarssoldatene ingefærrot og gurkemeie, som blant annet styrker immunforsvaret. Og nevnte jeg at den smaker fantastisk godt?!
DU TRENGER:
(Gir 4-6 porsjoner)
1 purre
1 fennikel
4 gulrøtter
1 stor søtpotet
3 hvitløksfedd
2 ss ingefær, finhakket (1 stor tommel)
1 ss malt gurkemeie
1,5 l hønsekraft, evt. buljong
1 boks kikerter
1 boks kokosmelk
SLIK GJØR DU:
Kutt grønnsakene i middels store biter (dette skal blendes, så du trenger ikke kutte for smått).
Bruk en tykkbunnet kjele, og stek grønnsakene i litt olje over middels varme, ca. 10-15 min.
Ha i hvitløk, ingefær og gurkemeie, og la det surre i 2-3 min. Rør godt i bunnen.
Hell over kraft og kokosmelk, kok opp og la simre til grønnsakene er møre, ca. 15 min.
Skyll kikertene, ha de i, og kok opp på nytt.
Ha alt i en blender og miks til en helt jevn suppe.
Jeg gjør dette i to omganger, får ikke plass til alt. Du kan også bruke en stavmikser.
Smak til med salt og pepper – og voilá!
PRØV OGSÅ VARMENDE HØNSESUPPE MED KRAFT I HVER DRÅPE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Hei, hvordan tilbereder du kikertene som du har på toppen når du serverer? ser nydelig ut 😍
Hei Eli-anne!
Her er oppskriften:
1 boks kikerter
2 ss olivenolje
2 ts røkt paprikapulver
1 klype chiliflak
1 klype flaksalt
2 ss solsikkekjerner
2 ss sesamfrø
Sett ovnen på 180 grader, legg opp et stekebrett med bakepapir. Skyll og tørk kikertene med et rent kjøkkenhåndkle (fjern løst skall).
Ha kikertene og frø i en bolle, og krydre med paprikapulver, chili, og salt. Ringle over olje, og bland godt. Fordel de godt utover stekebrettet, og rist i ovnen i 30 min Vend de rundt hvert 10 min. La de hvile i ovnen med døra på gløtt.
De er mest crispy når de er ”ferske”, men gode etter også.
Lykke til!
Klem fra Eva