SAFTIG OG SUNN GRESSKARKAKE MED MØRKE SJOKOLADEPLETTER

Gresskarkake med mørke sjokoladepletter

 

DU TRENGER:

(1 vanlig brødform)

5 dl havregryn
3 dl gresskarpuré*
2 modne bananer
2 egg
2 ts bakepulver
1 ts quatre épicé
1/2 ts muskatnøtt
1/2 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts vaniljeekstrakt (hvis du har)
2 ss lønnesirup
4 ss extra virgin olivenolje
1 dl mørke sjokoladepletter (gjerne uten sukker fra helsekosten)

*Ca. 1 halvt butternutgresskar bakt i ovnen til gresskarkjøttet er mykt (200 grader, ca. 40 min). Most til puré med en stavmikser. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, smør en brødform med litt smør eller olje.
Ha havregryn i en blender, og miks til mel.
Ha resten av ingrediensene (bortsett fra sjokoladeplettene)  i beholderen og blend til en helt jevn røre.
Rør til slutt inn sjokoladeplettene.
Hell røren over i formen, og stek i ovnen til kaken begynner å bli gyllen på toppen, ca. 40-45 min.
Stikk en trepinne inn på midten, kommer den ut tørr er kaken ferdig.
La kaken avkjøles før du skjærer den opp.
Oppbevares i et rent kjøkkenhåndkle. 

 

Gresskarkake med mørke sjokoladepletter

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen