Tenk deg en kake som både kan nytes til kaffen og som gir deg energi – uten å sende blodsukkeret på berg-og-dalbane. Saftig gresskarkake er laget med havremel, som regnes som det sunneste kornslaget vi har, den er naturlig søtet med banan og pittelitt lønnesirup, noe som gjør denne kaken helt uten raffinert sukker og gluten.
Gresskarkake passer perfekt som en hverdagsgodbit – enten du vil ha et sunnere alternativ til kaffen, eller ønsker å kose deg med en hjertevennlig snack som gir næring til kroppen.
DU TRENGER:
(1 vanlig brødform)
5 dl havregryn
3 dl gresskarpuré*
2 modne bananer
2 egg
2 ts bakepulver
1 ts quatre épicé
1/2 ts muskatnøtt
1/2 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts vaniljeekstrakt (hvis du har)
2 ss lønnesirup
4 ss extra virgin olivenolje
1 dl mørke sjokoladepletter (gjerne uten sukker fra helsekosten)
*Ca. 1 halvt butternutgresskar bakt i ovnen til gresskarkjøttet er mykt (200 grader, ca. 40 min). Most til puré med en stavmikser.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, smør en brødform med litt smør eller olje.
Ha havregryn i en blender, og miks til mel.
Ha resten av ingrediensene (bortsett fra sjokoladeplettene) i beholderen og blend til en helt jevn røre.
Rør til slutt inn sjokoladeplettene.
Hell røren over i formen, og stek i ovnen til kaken begynner å bli gyllen på toppen, ca. 40-45 min.
Stikk en trepinne inn på midten, kommer den ut tørr er kaken ferdig.
La kaken avkjøles før du skjærer den opp.
Oppbevares i et rent kjøkkenhåndkle.
SJEKK OGSÅ UT KLASSIKEREN TIL THANKSGIVING DAY : “A PIECE OF PUMPKIN PIE”!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!