DU TRENGER:
(1 vanlig brødform)
5 dl havregryn
3 dl gresskarpuré*
2 modne bananer
2 egg
2 ts bakepulver
1 ts quatre épicé
1/2 ts muskatnøtt
1/2 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts vaniljeekstrakt (hvis du har)
2 ss lønnesirup
4 ss extra virgin olivenolje
1 dl mørke sjokoladepletter (gjerne uten sukker fra helsekosten)
*Ca. 1 halvt butternutgresskar bakt i ovnen til gresskarkjøttet er mykt (200 grader, ca. 40 min). Most til puré med en stavmikser.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, smør en brødform med litt smør eller olje.
Ha havregryn i en blender, og miks til mel.
Ha resten av ingrediensene (bortsett fra sjokoladeplettene) i beholderen og blend til en helt jevn røre.
Rør til slutt inn sjokoladeplettene.
Hell røren over i formen, og stek i ovnen til kaken begynner å bli gyllen på toppen, ca. 40-45 min.
Stikk en trepinne inn på midten, kommer den ut tørr er kaken ferdig.
La kaken avkjøles før du skjærer den opp.
Oppbevares i et rent kjøkkenhåndkle.
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!