FLØYELSMYK LASAGNE MED KREMET BUTTERNUT OG SPEKESKINKE

Lasagne med butternut og spekeskinke

Opp med armen du som får vann i munnen av å tenke på en fløyselmyk lasagne med kremet butternut, salt spekeskinke og timian! Det søte butternutlaget mot den salte spekeskinken gjør virkelig susen. Og toppet med frisk timian, mozzarella og parmesan, så blir det jo som toppen av kransekaka. “Oooohh-laaa-laaaaa”!

Jeg har brukt fersk pasta denne gangen, men du kan også bruke vanlig lasagneplater. Bare pass på å koke de i lettsaltet vann først. Italiensk parmaskinke eller spansk serranaoskinke er ikke å forakte, men du kan også bruke vanlig norsk spekeskinke. Server med litt frisk salat, og du er good to gooooo!

 

Lasagne med butternut og spekeskinke

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

1 (stort) butternut gresskar
150 g gresk yoghurt
75 g ricotta
1 egg
3 salvieblader (trengs ikke, men er veldig godt)
1/2 ts muskatnøtt, malt*
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
250 g fersk lasagne**
1 mozzarellakule, kuttet i terninger
4-5 friske timiangrener
4 store skiver parmaskinke (eller spekeskinke), kuttet i biter
Olivenolje
50 g parmesan (revet på den minste siden av rivjernet)

* Lasagnen er mild og god i smak, men hvis du ønsker en mer spennende smak, kan jeg anbefale 1/2 ts spisskummen i tillegg.
**Du kan også bruke vanlige lasagneplater, men da må du først koke platene i lettsaltet vann, ca. 4 min. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Skrell gresskaret, fjern frømassen, og kutt det i terninger, ca. 2 x 2 cm.
Legg gresskarterningene på brettet, og stek i ovnen til de er møre, ca. 20-25 min.
Ha gresskarterningene i en stor bolle, bruk en stavmikser, og miks til en jevn puré.
Ha i gresk yoghurt, ricotta, egg, fløte og krydder, og miks til en jevn blanding.
Finn fram en ildfast form, og smør den med smør eller olje.
Begynn med et lag lasagneplater, legg over et lag med butternut, ca. 1 cm tykt, og strø over 1/3 del av spekeskinken.
Er du en gourmand, kan du også ringle over noen dråper med god olivenolje på hvert lag. 
Gjenta prosessen 3 ganger (eller til du har brukt opp butternutblandingen).
Strø over mozzarellaterninger, legg på timiangrener, og ringle over god olivenolje.
Stek i ovnen i ca. 30 min, til mozzarellaen begynner å bli gyllen.
Strø over revet parmesan rett før servering, og server med grønn salat – voilá!

 

Lasagne med butternut og spekeskinke

PRØV OGSÅ LETTERE LASAGNE AL FORNO – MED BAKTE AUBERGINESKIVER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen