“HASSELBAKT” AUBERGINE FYLT MED TOMAT, SPEKESKINKE OG MOZZARELLA

Hasselbakt aubergine

“Hasselbakt” aubergine er faktisk helt tullete godt – med smaken av den søtlige auberginen som smelter sammen med kremet mozzarella og salt spekeskinke. Dette er en enkel middag som fint kan gjøres klar i forkant, slik at du kun trenger å steke den når du kommer sliten hjem fra jobb. Og så skader det jo heller ikke at den er uten raske og usunne karbohydrater!

“Hasselbakt” aubergine kan minne om en av mine (og hele Italias) favorittretter; Melanzane alla Parmigiana. Melanzane er en “lag på lag” rett som bakes i ovnen, og består av aubergineskiver, tomatsaus og smeltet ost. Og hvis du har lyst til å teste ut denne, finner du oppskriften her. Jeg skal aller først nyte denne “hasselbakte” og herlige varianten her – som ikke står tilbake for noe!

 

Bakt aubergine med mozzarella, spekeskinke og tomat

 

DU TRENGER:

(4 porsjoner)

4 medium/store aubergine
Olje til pensling

TOMATSAUS:
1 liten løk, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 boks tomat
Et godt knip chiliflak
Et godt knip timian
1 laurbærblad
1 ss sukrin/sukker (etter smak)
Salt og pepper
En god håndfull hakket basilikum

1,5 stk. mozzarella
100 g. spekeskinke

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt av endene på auberginene, skjær tynne “lommer” til fyllet.
OBS! Pass på at du ikke skjærer helt gjennom!
Pensle med olje, over og godt ned i lommene.
Bak auberginene i ovnen i 45 min – 60 min*.

BEGYNN PÅ TOMATSAUSEN:
Stek løken blank, ca. 3-4 min. Tilsett deretter hvitløk og stek i et minutt til.
Ha i tomat og krydder.
La sausen simre/redusere til all overflødig væske er mer eller mindre borte, ca. 20 min.
Smak til med salt, pepper og sukrin/sukker.
Ta pannen av platen og rør inn basilikum.

Skjær i spekeskinken i biter, og mozzarellaen i tynne halvmåner.
Fyll en lomme med spekeskinke, neste lomme med tomatsaus, og neste med mozzarella.
Fortsett å fylle de resterende lommene i samme rekkefølge.
Bak auberginene i ovnen til osten er smeltet, ca. 10 min.
Sett på grillfunksjonen for å få en gyllen overflate på osten, ca. 5 min.
Serveres “au naturel” eller for eksempel med en enkel salat til.

P.S! Jo lengre auberginen får stå i ovnen, jo bedre blir den egentlig! 

 

Bakt aubergine med mozzarella, spekeskinke og tomat

 

AUBERGINE KAN BRUKES TIL SÅ MANGT. HAR DU FOR EKSEMPEL PRØVD DEN SYKT GODE DIPPEN BABA GANOUSH

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG OGSÅ PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

11 hendelser på ““HASSELBAKT” AUBERGINE FYLT MED TOMAT, SPEKESKINKE OG MOZZARELLA”

 1. Lagde denne i dag og alle fem, inkludert 3 barn, var enig om dette var tullete godt, ja.

  Kjempefin blogg. Har bodd mange år i Frankrike tidligere. Kjenner meg litt innestengt i Norge akkurat nå, så Frankrike-blogger er nydelige å lese. Skal definitivt prøve ut flere av oppskriftene dine!

  1. Haha, nå ble jeg tullete glad! Takk for herlig tilbakemelding, det setter jeg stooor pris på. Jeg tror nok alle føler seg litt innestengt for tiden, uansett hvor de befinner seg. Så det er bra vi kan inspirere hverandre fra hver vår tue:-)

 2. Arild Braathen

  Hei Eva,

  Vi lagde denne først i dag,men var ikke så heldig med den. Bakte først 30 min på over/under-varme, deretter inn med fyll og 10 min på omluftsgrill. Auberginen ble ikke på langt nær bløt/mør nok. Midten av auberginen var nesten hvit i fargen og skinnet var temmelig seigt.

  Kanskje var vi ikke flinke nok til å smøre godt nok med olivenolje ned i skivene før bakingen, men skinnet var jo godt nok smørt og burde ha blitt mindre seigt.

  Hva annet kan vi ha gjort feil med auberginen?

  (Madammen heiv sin aubergine inn i 30 min til og da ble den selvfølgelig mørere)

  =Arild=

  1. EVAiPROVENCE

   Hei Arild! Så kjedelig at den ikke ble noe god… Godt spørsmål, men jeg har egentlig ikke noe bra svar. Annet enn at det kanskje kan han noe med auberginene å gjøre, at de ikke var “modne” nok. Jeg skal teste den ut en gang til (i løpet av helgen), så skal jeg komme med et oppdatert svar. God lørdag:-)

   1. EVAiPROVENCE

    Hei igjen, Arild!

    Da har jeg testet ut oppskriften. Og det å bake auberginen i 30 min, er nok i knappeste laget. Jeg bakte den i 35 min, og deretter 10 min + 5 min grill til slutt. Og da var den god. Men den var selvfølgelig enda bedre i dag, da jeg varmet opp restene enda en gang. Så jeg oppdaterer med litt ekstra baketid. Og som det som oftest er med aubergine, så blir den gjerne bedre jo lengre den får stå. Beklager nok en gang at dere måtte spise “middelmådig” mat. Håper det blir bedre neste gang:-) Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen