FRISKE, SYRLIGE OG FROSNE SITRONER – HJEMMELAGET SITRONSORBET

Frosne sitroner – hjemmelaget sitronsorbet

Frosne sitroner er en nydelig, frisk og avkjølende avslutning på en varm sommerdag. De er akkurat så syrlige at det snurper litt på tungen, men søte nok til at du har lyst på mer!

Dette er hjemmelaget sitronsorbet for voksne, både når det kommer til smak og innhold. Jeg har nemlig tilsatt 1 ss vodka, noe som gjør at isen ikke fryser helt. Og serverer du en kule av sorbeten i en bolle og tilsetter enda en skje med vodka, har du plutselig en coupe colonel. En dessert som gjerne går igjen på det franske desesertkartet!

 

Frosne sitroner – hjemmelaget sitronsorbet

 

DU TRENGER:

(Til ca. 1 l sorbet)

8 sitroner (ca. 4 dl presset sitronjuice + 1 ss finhakket sitronzest)*
1 dl honning
1 dl sukrin
2,5 dl vann
1 ss vodka (gjør at sorbeten ikke fryser helt)

*Velg i alle fall 1 økologisk sitron til zesten.

 

SLIK GJØR DU:

Rull sitronene med håndflatene, kutt de i to (på langs), og press ut juicen.
Vask den økologiske sitronen, skrell forsiktig av det ytterste gulet skallet, og finhakk.
Rør sammen honning, sukrin og vann i en kjele (over lav varme), til alt er løst opp.
Hell over sitronjuice og zest, og bland inn vodka. Rør godt.
Hell væsken over i f.eks. en liten brødform, og sett i fryseren over natten.
Hvis du skal servere i sitronskallet: fjern mest mulig av det som er igjen i skallet og frys de sammen med isen.
Fyll de tomme sitronskallene med sorbeten, og sett kaldt i et par timer.
Voilá – sitronene er klare og nytes med en gang!
Resten av sorbeten oppbevares i fryseren.

 

Frosne sitroner – hjemmelaget sitronsorbet

 

PRØV OGSÅ NICE CREAM MED TROPISKE FRUKTER!

 

HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV FARGERIK MATINSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen