Iskaffe er den perfekte tørsteslukker på varme dager. Den er både oppkvikkende og stimulerende, og ikke minst – det smaker fantastisk godt! Min frosne og fiffige iskaffe lages ferdig før du blir tørst, og oppbevares i fryseren slik at iskaffen faktisk er kald som is.
Idéen fikk jeg da jeg skulle konservere krydderurtene mine ved å fryse de ned i et isbitbrett (les mer om det her!). Hva med å fryse ned kaffe til isbiter? Voilà – nå har jeg alltid ferdig iskaffe som kan nytes i varmen!
Hvordan du liker kaffen din er selvfølgelig en smakssak. Jeg bruker 3 – 4 store kaffeisbiter i et glass, og heller over cirka én desiliter kald melk.
DETTE TRENGER DU:
5 dl vann, kokende
7 ts pulverkaffe
3 ss fibersirup*
Melk etter eget valg
*Hvor mye, og hvilken søtningstype du liker, er selvfølgelig opp til deg!
SLIK GJØR DU:
Rør ut kaffepulveret i kokende vann.
Rør inn ønsket søtning.
La kaffen avkjøle seg før du heller den over i isbitbrett.
Sett brettet i fryseren til isbitene er helt frosset.
Ha 3 -4 kaffeisbiter i et glass, og hell over iskald melk.
La isbitene smelte litt – og server!
SLUKK OGSÅ TØRSTEN MED FRISK LIMONADE MED BRINGEBÆR OG ANANAS PÅ DE VARMESTE DAGENE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!