fbpx

FROSNE MOCCAKULER MED MØRK SJOKOLADE – FORDI DU FORTJENER DET!

Frosne moccakuler med mørk sjokolade

Vi trenger alle noe søtt – og det gjerne hver eneste dag… Mine frosne moccakuler er fylt med en nydelig kaffe- og kakaokrem, og trukket med mørk sjokolade. Moccakulene inneholder nesten ikke sukker (det er kun sukker i sjokoladetrekket, og jo mørkere sjokolade du velger, jo mindre sukker blir det). Allikevel er de søte som få, og den fyldige moccakremen gjør at det faktisk holder med en kule.

Frosne moccakuler er relativt enkle å lage, men jeg må innrømme at jeg alltid kløner litt når jeg legger det første sjokoladetrekket. Men med litt tålmodighet og én teskje, går det seg som regel til.

 

Frosne moccakuler med mørk sjokolade

 

DU TRENGER:

(Gir ca 15 kuler)

150 g kremost (f. eks. Philadelphia)
0,5 dl kald ferdig kaffe (sterk)
3 ss sukrinmelis (evt. melis)
1 ss bakekakao

100 g mørk sjokolade (jeg brukte 80%)
25 g kakaosmør

 

SLIK GJØR DU:

Smelt sjokolade og kakaosmør i en liten kjele over lav varme.
Finn fram konfektformer i silikon, og ha en liten teskje sjokoladeblanding i hver grop.
Trekk sjokoladen godt oppover kantene med skjeen – her gjelder det å være tålmodig!
P.S. Det skal være igjen ca. halvparten av sjokoladen, den skal du bruke etterpå.
Sett formene i fryseren i en halvtime.
Miks kremost, kaffe, melis og kakao med en stavmikser eller i en blender.
Fyll formene nesten helt opp med kremostblandingen (la det være igjen ca. 2 mm).
Sett formene tilbake i fryseren, og la de stå i en ny halvtime.
Fordel resten av sjokoladen i formene, slik at moccakulene «lukkes».
La moccakulene hvile i fryseren til de er frosset, ca. 2 timer.
Vær forsiktig når du tar kulene ut av formene, sjokoladetrekket er skjørt og kan falle av.
Oppbevar moccakulene i et glass eller en boks i fryseren, og ta de ut 15 minutter før servering.

 

Frosne moccakuler med mørk sjokolade

 

PRØV OGSÅ DISSE DEILIGE OG SEIGE SJOKOLADEKULENE MED SPECULOOS!

 

OG FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen