Inspirasjon til raske hverdagsmiddager trenger vi hele tiden, og Kjapp kyllingbolle fra Cuba er akkurat det! Og i tillegg til å mette godt, er den enkel å lage. Og full av spennende smaker, og eggende rytmer fra Cuba!
I denne bollen finner du saftige kyllingbiter med en eksotisk mojo-saus, i full harmoni med avokado og ananas. I tillegg serveres den med fullkornsris og sorte bønner, så den metter deilig i magen (du kan selvfølgelig bruke vanlig, hvit ris hvis du heller foretrekker det)!
Visste du forresten at ved å ha sorte bønner i risen, så tar kroppen din opp mindre sukker fra stivelsen, og bidrar til et mer stabilt blodsukker?
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
2,5 dl fullkornsris
2 dl kokte sorte bønner, skylt
2 kyllingbryst, kuttet i biter
Litt olje til steking
1 liten boks ananas, avrent og kuttet i biter
1 avokado
1 lime (1/2 til avokado + 1/2 til “topping”)
Salt og pepper
MOJO-SAUS:
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss spisskummen
1/2 ss malt paprika
1/2 ss oregano
1 appelsin, presset
2 ss sojasaus
SLIK GJØR DU:
Kok risen etter anvisning på pakken.
Tilsett de kokte bønnene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
Krydre kyllingbitene med salt og pepper.
Stek i litt olje til kjøttet er gjennomstekt, ca. 5-6 min.
Del avokadoen i to, skrell den, og kutt den i terninger.
Skvis over lime (så ikke avokadoen blir brun).
MOJOSAUS:
Stek hvitløk, spisskummen, paprika og oregano i litt olje, ca. 1 min.
Tilsett appelsinjuice og soyasaus, og kok opp.
La sausen reduseres til ca. halvparten, over medium varme.
Vend kyllingbitene godt i sausen.
Fordel ris, ananas, avokado og kyllingfilet i to boller.
Skvis over lime til slutt – og server!
PRØV OGSÅ POPULÆR POKE BOWL MED LAKS – UTROLIG FRESHT OG GODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTERESTOG FACEBOOK!