fbpx

FRITERTE SQUASHBLOMSTER MED KIKERTER (GLUTENFRI)

Friterte squashblomster (glutenfri)

Friterte squashblomster hører sommeren til. Og disse er laget med kikertmel – og er altså en glutenfri variant! De er selvfølgelig like sprø og «juicy» som orginalen med hvetemel, men bedre for magen. Kikerter inneholder også en rekke viktige næringsstoffer, som blant annet folat, kopper, fosfor, jern og magnesium – og kan virke kolesterolsenkende.

Mine glutenfrie squashblomster ble faktisk rost opp i skyene av gartneren. Og for de av dere som kjenner han, så vet dere at det et relativt godt skussmål! Han er en godt over middels matsnobb, og det at han likte disse så godt må jeg bare si er et kvalitetsstempel.

Server gjerne squashblomstene med en frisk og deilig tomatsalsa til – laget av hakkede tomater, løk, hvitløk, koriander, lime og chili!

 

Friterte squashblomster (glutenfri)

 

DU TRENGER:

(Til ca 20 blomster)

2 dl kikertmel
1 ts bakepulver
1 klype salt
1,5 dl øl (alt. San Pellegrino)
1 egg
2 ss olje
0,5-1 dl vann
Olje til fritering (jeg bruker solsikkeolje)
Maldonsalt

 

SLIK GJØR DU:

Bland kikertmel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg og olje i en liten bolle, og visp det så inn sammen med melet.
Visp inn øl, og juster til slutt med vann til røra har samme konsistens som pannekakerøre.
La røren hvile i kjøleskapet 30 min.
Ha olje i en høy stekepanne, og varm opp på sterk varme.
P.S. Du trenger ikke for mye, men det skal helst dekke bunnen.
Dypp en og en blomst i røren (slik at de blir helt dekket), og friter de i oljen.
Ikke friter for mange blomster av gangen, da vil de sitte fast i hverandre.
Snu blomstene når de begynner å bli gylne.
Legg de på litt tørkepapir, mens du steker resten (for å trekke ut overflødig olje).
Dander blomstene på et fat, og dryss over litt maldonsalt
Server mens de fortsatt er lunkne og sprø.

P.S. Det er supergodt med litt spicy salsa til!

 

Friterte squashblomster (glutenfri)

KLIKK HER FOR DEN ORGINALE OPPSKRIFTEN PÅ SOMMERENS «MÅ HA» – FRITERTE SQUASHBLOMSTER

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen