VANEDANNENDE OG VÅRLIG VEGETARPIZZA (GLUTENFRI & LAVKARBO)

Vårlig vegetarpizza

Vegetarpizza med squash og asparges er virkelig fresh sommermat! Den metter godt, men du blir ikke tung i kroppen – som du gjerne kan bli av vanlig pizza. Og så smaker den helt nydelig!

Blomkål har vokst seg til å bli en favorittgrønnsak. Og det er rett og slett på grunn av blomkålens store anvendelighet. Den er selvfølgelig kjempegod å spise rå med en deilig dipp til. Men nå bruker jeg også blomkålen som erstatning til matvarer med høy GI. (Matvarer med høy GI fører til at blodsukkeret stiger i taket, og det er ikke så gunstig for noen).

Så istedet for poteter, lager jeg gjerne blomkålpuré. Og blomkålris er en super erstatning for hvit ris. Ellers så kan blomkålrisen brukes i risotto, og i paella – og nå altså som pizzabunn!

 

Vårlig vegetarpizza

 

DU TRENGER:

(Gir 2 pizza / 2 personer)

PIZZABUNN:
1 medium stor blomkål
2 egg
1 dl revet ost (jeg bruker en blanding av parmesan og gulost)
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 timian, tørket
1 godt knip chiliflak

VEGETARTOPPING:
1 stor squash
8 asparges
2 bøffelmozzarella, kuttet i skiver
100 g revet parmesan
Pesto
Ruccola

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Skyll blomkålen, og kutt den i biter.
Ha bukettene i en foodprosessor (kniv), og kjør gjennom til riskornstørrelse.
Du kan også rive hele blomkålen på et rivjern, eller kjøpe ferdig blomkålris i butikken.
Damp blomkålrisen over en rist til den er myk, ca. 6-7 min.
La den avkjøle seg, ha den over i et rent kjøkkenhåndkle, klem til slutt ut overflødig vann.
Visp sammen eggene, tilsett salt og pepper, timian og chili.
Bland deretter inn blomkålris og revet ost, og kna sammen til en pizzadeig.
Fordel deigen i 2 emner, og bruk en skje til å bre de utover hvert sitt bakepapir.
Jeg prøver å lage bunnen så tynn jeg kan, uten at den blir “hullete”. 
Forstek blomkålbunnene til de begynner å bli gylne i kantene, ca. 20 min.
Bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Kutt squashen i tynne strimler (jeg bruker gjerne en ostehøvel).
Knekk av endene på aspargesen.
La squashskivene og aspargesen småkoke i lettsaltet vann til de er møre, ca. i 4-5 min.
Legg på mozzarella, og fordel utover squash og asparges.
Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 6-7 min.
Legg over pesto, revet parmesan og frisk ruccola.
Og gi til slutt en real omgang med pepperkverna!

 

Vårlig vegetarpizza

 

PRØV OGSÅ PIZZA MED KIKERTBUNN. SUPERENKELT OG SUPERGODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen