BAKT LAKS MED CHILI OG ANANAS – SERVERT MED FARGERIK BLOMKÅLRIS

Bakt laks med ananas og en fargerik blomkålris

Noen ganger er det ikke å mye som skal til… Og du kan lett løfte en helt vanlig hverdagsmiddag, til en festglad og smaksrik rett – som du kan servere når som helst i uka.

Denne gladlaksen ligger på en seng av ananas, og er glasert med en asiatisk saus laget av sweet chili, ingefær, hvitløk og sesamolje. Mens blomkålrisen er pimpet opp med fargerike grønnsaker. & voilá!

Blomkålris er forresten et supert alternativ til vanlig, hvit ris – og det er veldig enkelt å lage selv. Blomkålris er rett og slett blomkål du «fliser opp» i en foodprosessor, slik at de blir som små riskorn.

 

Bakt laks med ananas og en fargerik blomkålris

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

2 bokser ananas, avrent
1 stor laksefilet, ca 500 g (eller 4 laksefileter)
Salt og pepper
25 g smør, smeltet
2 ss sweet chili saus
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts ingefær, finhakket
2 ts sesamolje
2-3 vårløk, kuttet i ringer
1/2 lime, presset

BLOMKÅLRIS:
1 blomkål
1/2 lime, presset
1/2 rødløk, kuttet
Olje til steking
1 rød paprika
2 vårløk, kuttet i ringer
1 dl erter
Sesamolje
Soyasaus

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp bakepapir på en stekeplate.
Legg ananasringene utover.
Krydre laksefileten med salt og pepper (begge sider), og legg den over ananasringene.
Bland sammen smør, sweet chili, hvitløk, ingefær og sesamolje i en liten bolle.
Smør det godt utover fileten.
Bak i ovnen, til laksen er enkel å dele i flak, ca. 15 min.
Sett på grillen, og gi den to minutter til.
Server med vårløk og presset lime.

BLOMKÅLRIS:
Skyll blomkålen, fjern stilken, og kutt resten i buketter.
Ha bukettene i foodprosessoren, og kjør gjennom til riskornstørrelse.
P.S. Har du ikke foodprosessor, kan du rive blomkålen på et vanlig rivjern.
Skvis over lime, og la den hvile på kjøkkenbenken.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3 min.
Ha i paprika, og stek til det er mykt, ca. 4 min.
Ha i blomkålrisen og stek til den er myk ca. 10 min (litt avhengig av hvor mye du lager).
Tilsett til slutt vårløk og erter, og stek til alt er varmt.
Krydre med salt og pepper, og ringle gjerne litt sesamolje og soyasaus over.

 

Bakt laks med ananas og en fargerik blomkålris

 

PRØV OGSÅ BLOGGENS LAKSEFAVORITT: LAKS TRUKKET I HVITVIN OG DILL, SERVERT MED EN FRISK AGURKDIPP OG LETTKOKTE ASPARGES!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen