ADORABLE AUBERGINERULLER FYLT MED FETAOST OG KRYDDERURTER

Adorable aubergineruller

Aubergineruller fylt med fetaost og krydderurter smaker helt nydelig, og er faktisk like gode varme, som kalde! Retten serveres sammen med en spennende vinaigrette, laget av blant annet tahini og honning. Og hvis du lurer på hva tahini er, så er det en slags paste laget av sesamfrø (som du får tak i hos grønnsaksbutikken på hjørnet).

 

Adorable aubergineruller

 

DETTE TRENGER DU:

(Gir 4 posjoner)

2 store auberginer (så rette og lange som mulig)
Olivenolje til pensling
1 klype salt
1/2 blomkål
1/2 sitron
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 dl persille, finhakket
1 dl mynte, finhakket
50 g pinjekjerner, ristede
150 g fetaost, smuldret
2 ss olivenolje

VINAIGRETTE:
1 ss tahini
1 sitron, presset (ca. 1/2 dl)
3 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ts honning

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær auberginene i tynne skiver (helst ikke tykkere enn 0,5 cm).
Pensle auberginskivene lett med olje på begge sider, og dryss over salt.
Bak auberginen i ovnen i 15 min, vend de, og bak de i ytterligere 10 min (de skal være helt myke).
Riv blomkålen på et rivjern.
Stek løk og hvitløk i en høy stekepanne i litt olje til den er blank, ca. 5 min.
Tilsett blomkålen, og stek til den er mør, ca. 5 min.
La blandingen avkjøles, i mens rister du pinjekjernene lett i en tørr panne.
Rør deretter inn krydderurter, fetaost og pinjekjerner i blomkålblandingen.
Fordel fyllet utover skivene, og rull de forsiktig sammen.
Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten med en stavmikser.
Ringle vinaigretten over auberginrullene, og server sammen med for eksempel libanesisk tabbouleh.

 

Adorable aubergineruller

 

PRØV OGSÅ MINE MAGISKE SQUASHRULLER MED SALSICCIA – INGEN OVER, INGEN VED SIDEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen