FILOFORMER MED RØKT ØRRET, RICOTTA OG DILL

Filoformer med røkelaks

Filoformer med røkt ørret og ricotta er en nydelig liten sak, som passer godt på festbordet. De ser imponerende ut, men er faktisk veldig enkle å lage! Filodeig får du blant annet tak i hos Meny, og det er faktisk ganske morsomt å jobbe med. Filodeigen kommer som en rull med store, tynne ark. Og så legger du de over hverandre, og bestemmer hvor tykt du vil ha det.

Her har jeg brukt 2 og 2 ark, og penslet lett med vispet egg i mellom lagene. Og så er det bare å rute de opp, og presse de ned i ett smurt muffinsbrett. Og til slutt steke de i ovnen. Deretter kan du egentlig fylle de med hva som helst, men jeg har altså valgt røkt ørret, ricotta og dill – friskt og veldig godt!

 

Filoformer med røkelaks

 

DU TRENGER:

(Ca. 20 stk)

150 g ricotta
3 ss frisk dill, finhakket
1 ts rødløk, finhakket
1 ss sitronjuice, presset + litt over servering
150 g røkt ørret (eller røkelaks)
1 pk filodeig, 4 store ark
1 egg, vispet

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør to muffinsbrett (små) med litt olje.
Muffinsbrett er best, for det er lettere å lage riktig form på filoformene.
Legg et ark med filodeig utover, og pensle lett med egg.
Legg over et nytt ark, og rut de opp i passe firkanter.
Press hver lille firkant ned i hver sin form.
Stek i ovnen til de er sprø og gylne i kantene, ca. 8-10 min.
(Og har du bare én muffinsform, gjentar du selvfølgelig prosessen).
Visp sammen ricotta, dill og rødløk, og press over sitron.
Legg en teskje i hver form.
Kutt ørreten i små biter, og topp med noen biter i hver form.
Strø over litt frisk dill, og kvern over pepper.
Voilá – nå kan festen begynne!

 

Filoformer med røkelaks

PRØV OGSÅ TARTELETTES/MINIPAIER I TO VARIANTER – APÈROTIME!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen