Filoformer med røkt ørret og ricotta er en nydelig liten sak, som passer godt på festbordet. De ser imponerende ut, men er faktisk veldig enkle å lage! Filodeig får du blant annet tak i hos Meny, og det er faktisk ganske morsomt å jobbe med. Filodeigen kommer som en rull med store, tynne ark. Og så legger du de over hverandre, og bestemmer hvor tykt du vil ha det.
Her har jeg brukt 2 og 2 ark, og penslet lett med vispet egg i mellom lagene. Og så er det bare å rute de opp, og presse de ned i ett smurt muffinsbrett. Og til slutt steke de i ovnen. Deretter kan du egentlig fylle de med hva som helst, men jeg har altså valgt røkt ørret, ricotta og dill – friskt og veldig godt!
DU TRENGER:
(Ca. 20 stk)
150 g ricotta
3 ss frisk dill, finhakket
1 ts rødløk, finhakket
1 ss sitronjuice, presset + litt over servering
150 g røkt ørret (eller røkelaks)
1 pk filodeig, 4 store ark
1 egg, vispet
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør to muffinsbrett (små) med litt olje.
Muffinsbrett er best, for det er lettere å lage riktig form på filoformene.
Legg et ark med filodeig utover, og pensle lett med egg.
Legg over et nytt ark, og rut de opp i passe firkanter.
Press hver lille firkant ned i hver sin form.
Stek i ovnen til de er sprø og gylne i kantene, ca. 8-10 min.
(Og har du bare én muffinsform, gjentar du selvfølgelig prosessen).
Visp sammen ricotta, dill og rødløk, og press over sitron.
Legg en teskje i hver form.
Kutt ørreten i små biter, og topp med noen biter i hver form.
Strø over litt frisk dill, og kvern over pepper.
Voilá – nå kan festen begynne!
PRØV OGSÅ TARTELETTES/MINIPAIER I TO VARIANTER – APÈROTIME!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!