NYDELIGE & HJEMMELAGDE FERRERO ROCHER KULER – MINDRE SUKKER, MER NYTELSE!

Ferrero rocher kuler

Disse kulene er ikke bare lekre å se på – de er også fantastisk gode! Hjemmelagde Ferrero Rocher kuler er naturlig søtet med dadler, og ekstra næringsrike med råkakao, mørk sjokolade og hasselnøtter. Hvis du ønsker, så kan du også strø finkuttet hassenøtt på toppen (men jeg hadde ikke flere nøtter igjen;-)

Dette er siste oppskrift i 2023, og jeg ville avslutte året med et søtt brak! Jeg vil også benytte anledningen til å takke for følget i året som har gått. Og du – jeg har såååå mange spennende oppskrifter og planer for 2024, så det er bare å følge med videre.

Riktig godt nyttår, min matglade ami!  

 

Ferrero rocher kuler
Champagneglass og bolle er fra Magnor Glassverk, og jeg er stolt ambassadør <3

 

DU TRENGER:

(Til ca 30 Ferrero Rocher kuler)

10 dadler, uten sten
3,5 dl hasselnøtter
1 dl råkakao, evt. bakekakao
1 ts vaniljeekstrakt, hvis du har
2 ts kokosolje (1 ts i kulene/1 ts i sjokoladetrekket)
0,5-1 dl mandelmelk (eller valgfri melk), hvis det er tørt
100 g mørk sjokolade (50 g i kulene/50 g i sjokoladetrekket)

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 160 grader, legg opp et bakepapir, og fordel nøttene utover.
Rist de i ovnen 10 min, pass så på å spare ca. 30 nøtter for seg (de skal være hele i kulen).
Finhakk dadlene, ha de i en blender og miks til en seig masse.
Ha i kakao og evt. vaniljeekstrakt. Miks.
Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad.
Smelt inn 1 ts kokosolje, ha i nøttene (bortsett fra 30 nøtter), og ha alt over i blenderen.
Miks til en jevn masse.
Dette kan ta litt tid, og jobbes med i flere omganger. Bruk en slikkepott og dytt ned massen som fester seg langs kantene. Jeg justerer også med melk, så massen blir smidigere å jobbe med. Får du det absolutt ikke til, kan du ha massen over i et litermål og bruke stavmikseren. Da får du presset enda hardere igjennom.
Pakk massen inn i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 min.
Kutt massen i ca. 30 emner, og rull til små kuler med hendene.
Trykk kulen litt flat, plasser en nøtt i midten, og rull den sammen til en rund kule igjen.
Smelt resten av sjokoladen over vannbad, ha i 1 ts kokosolje, og la den smelte inn.
Vend kulene i sjokoladen, og legg de på et brett med bakepapir.
Avkjøl – og oppbevar – kjøleskapet.

 

Ferrero rocher kuler

 

PRØV OGSÅ “BARE ÉN TIL” LAKRISKULER MED SJOKOLADE!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen