TØFF TACOSALAT TIL MIDDAG – JA, TAKK!

Tacosalat

Taco´n har fått et litt frynsete rykte, men det er egentlig litt ufortjent. Og dropper du de norske tacoskjellene (for de bruker jo faktisk ikke sånne skjell i Mexico – og tacoens hjemland), er det ihvertfall ikke noe i veien for å spise en tøff tacosalat til middag på en helt vanlig tirsdag! Eller hvilken som helst dag i uka egentlig. Og hvis noen i familien skulle føle at savnet etter tacoskjellene blir for stort, så kan du jo for eksempel servere salaten med tortillachips ved siden av.

Jeg synes forresten det er litt ekstra stas å servere tacosalaten i “sin egen spiselig bolle”, nærmere bestemt en stekt tortilla, så jeg legger ved fremgangsmåten på det og!

 

TacosalatTacosalat

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

500 g karbonadedeig
1 pose tacokrydder
1 salathode, vasket og kuttet
2,5 dl cherrytomater, kuttet i to
1 liten rødløk, hakket
1 avocado, kuttet i skiver
1 boks mais, avrent
Ca. 200 g sorte bønner, ferdigkokte
Ca. 120 g cheddar, revet (eller annen ost)
Crème fraîche

VALGFRITT:
Tortillachips
Tortillalefser
Koriander

 

SLIK GJØR DU:

Brun karbonadedeigen i litt olje, og bland inn tacokrydderet (følg anvisning på posen).
Klargjør grønnsakene, og finn fram 4 boller.
Fordel kjøtt, grønnsaker, bønner og revet ost – og legg en god dæsj med crème fraîche på toppen.

SPISELIGE TORTILLABOLLER:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pensle tortillalefsene lett med olje på begge sider.
Legg lefsene i et aluminiumsark, og sett en ildfast form over.
Brett sidene opp og fest med aluminiumsfolien (se bilde over).
Stek i ovnen i 5 minutter. Ta forsiktig ut formen, og stek i 5 min til (fortsatt i folien).
Fjern forsiktig folien, sett “bollene” opp ned, og la de steke til de er gylne, ca. 5 min.

 

Tacosalat

 

MIN FAVORITTSALAT AKKURAT NÅ, ER SELVFØLGELIG DEN FRANSKE KLASSIKEREN  – SALADE NICOISE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen