Små energibarer er helt supre å ha når du trenger litt påfyll med energi. Og jeg passer alltid på at jeg har noen i fryseren!
Disse energibarene er laget av mandler, som er rik på antioksidanter. For ikke å snakke om de gode og sunne fettsyrene, som både kroppen og hjernen trenger. I tillegg finner du superfooden quinoa. Og med sitt høyre innhold av proteiner og fiber, samt sunne fettsyreprofil, er dette lille frøet litt av en helsetungvekter! Til slutt så er energibarene naturlig søtet med dadler, og krydret med ingefær. Ut på tuuuur!
DU TRENGER:
1 dl quinoa
10 dadler, hakkede
1,5 dl mandler, hakkede
1 dl kokosmasse
1 ts ingefær, malt
0,5 ts kanel, malt
2-3 ss vann
50 g mørk sjokolade
SLIK GJØR DU:
Kok quinoa etter anvisning på pakken (jeg hadde litt salt i vannet), og la den avkjøle seg helt.
Ha quinoae, dadler, mandler, kokosmasse, ingefær og kanel i en foodprosessor, og kjør til en jevn masse.
Tilsett én og én skje med vann, til du får konsistensen til en litt klissete deig.
Dekk en rektangulær form (brødform e.l.) med bakepapir, og trykk deigen ned med ett glass.
Sett deigen kaldt i min. 1 time.
Kutt deigen til passe små energibarer.
Smelt sjokoladen over vannbad, og finn fram en teskje.
Bruk en teskje, og “ringle” sjokoladen over energibarene.
Oppbevares i ett glass i kjøleskapet (holder i 4-5 dager).
Eller gjør som meg og oppbevar de i fryseren. Da har du alltid litt ekstra energi i bakhånd!
SØK OGSÅ BLISS BALLS – JEG HAR MANGE VARIANTER AV DE SUNNE ENERGIKULENE PÅ BLOGGEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!