AKTIVITETER FOR SMÅ BARN – HVORDAN OVERLEVE HJEMMEKARANTENEN!

Aktiviteter for små barn

Det er en absurd tid vi er inne i. Etter at COVID-19 først lammet Kina på nyåret, og deretter inntok Europa som en gigantisk flodbølge, så sitter vi her… Som fanger i våre egne hjem. I Frankrike går vi inn i vår 2. uke med portforbud, og har ikke lov til å bevege oss utenfor våre fire vegger (eller porten for oss som er heldige å ha en hage). De eneste unntakene er: hvis du må til lege, skal hjelpe noen som trenger det, skal på en liten treningstur, eller i matbutikken for å kjøpe det mest nødvendige. Og i alle tilfeller er du nødt til å ha med deg et utfylt skjema med personalia – og selve grunnen til at du faktisk er ute.

Dette er utfordrende for oss alle. Og jeg som sitter her med aktive tvillinger på 5 år, vil si særs utfordrende.  Ære, være, skjermbrett og internett (selvom det er upolitisk å si;-). Men. Livet skjer, og dette er bare noe vi må komme oss gjennom. Og jeg har derfor innført noen nye rutiner i heimen!

 

Nr. 1: Mer skjermtid

(obviously) mor har sitt å gjøre…

 

Nr. 2: Bedre fordeling av husarbeidet

…Og det skulle faktisk vise seg at barna synes det er gøy å hjelpe til!

 

Nr. 3: To nye aktiviteter hver dag

Og dette er selvfølgelig det viktigste punktet!

 

Det finnes mye fantastisk inspirasjon på nettet, blant annet på pinterest. Og jeg kan ikke ta æren for å være hjernen bak alt dette her. Men inspirasjon er til for å deles, og dette er noen av aktivitetene som hjalp oss gjennom forrige uke:

 

Aktiviteter for små barn

 

LÆRE Å KNYTE EGNE SKOLISSER!

Tegn opp et enkelt omriss av et par sko, og lim papiret på en kartong (så det blir litt robust). La barnet først “designe sine favorittsko”, stikk deretter hull og tre inn skolisser. Og til slutt kan barnet øve seg på å knyte sine egne sko.

 

Aktiviteter for små barn

 

SEND KORT TIL DE DERE SAVNER!

Den største utfordringen med å være i hjemmekarantene, er at vi ikke får se våre nærmeste på en god stund. Som besteforeldre for eksempel. Derfor lagde vi et kort, med to små konvolutter fra hver av oss. Konvoluttene lagde vi av diverse silkepapir jeg fant i “hobbyskuffen” vår. Og til slutt fylte vi de med koselige hilsninger, tegninger og bilder. Du kan tro mommo ble glad!

*Hver gang jeg ser en Søstrene Grene- eller TGR-butikk, tar jeg alltid turen innom og kjøper med diverse hobbyting jeg kan bruke til aktiviteter senere. For eksempel fjær i fine farger, glitter og perler, klistremerker og papir. Du vet aldri når du kan få bruk for det!

 

Aktiviteter for små barn

LAG ET “SMYKKE” AV GODTERI!

Dette er en sikker vinner, mes amis! Gi barna hver sin bolle med godteri (kutt de gjerne opp i små biter). Tre i tråd i en grov nål, og la de lage sitt eget smykke! Og husk – ingen smaksprøver under lagingen (dette er nemlig også en tålmodighetsprøve;-)

 

Aktiviteter for små barn

LAG EN KIKKERT, OG SKIMT LYSERE TIDER I HORISONTEN!

Det kan virke som de færreste har manko på doruller for øyeblikket. Så hvorfor ikke ta vare på de tomme rullene, og lag en kikkert sammen med barna. Enkel moro som fyller en times tid…

 

Aktiviteter for små barn

HINDERLØYPE SOM BRENNER LITT ENERGI!

Jeg merker veldig godt at barna mine sitter inne med energi som de vanligvis legger igjen på skolen. Så jeg brukte det jeg fant i hagen, og satte opp en hinderløype for dem. Her er det bare fantasien som setter grenser… Pluss ei stoppeklokke!

Hinderløyp var som følger: først måtte de svinge seg over “et farlig område” med en huske som allerede hang i treet. Så var det opp og ned på boksen 5 ganger. Deretter hoppe fra sirkel til sirkel. Og så kaste ball i en bøtte, før 10 situps ventet. Så måtte de trille en “tung” trillebår rundt et hagebord, før de klatret gjennom det. Og så var det opp på planken, før hele runden ble avsluttet med hinking gjennom kjegler. Mål!

Så var det bare å utfordre de på å øve seg mange ganger, og fullføre løypa på kortere tid. PS! Og her ble det lagt igjen massevis av energi!

 

Aktiviteter for små barn

LAG EGNE ROM I ROMMET!

Barn elsker  å bygge hytter – og lage sine egne små rom. Et sted de kan gjemme seg bort, og som bare er deres! Så bruk det dere har av puter og skjerf, og lag små rom i rommet!

 

Aktiviteter for små barn

SKAP NYTT LIV!

De fleste barn elsker å hjelpe til, og ikke minst følge med på ting som spirer og gror. Så hvorfor ikke tyvstarte på krydderurtehagen? Er det for kaldt til at pottene kan stå ute, kan de vente i vinduskarmen inne til frosten har gitt seg.

 

VIL DU VITE MER OM PLANTING AV KRYDDERURTER? KLIKK HER!

 

OG FLERE AKTIVITETER VENTER I UKEN SOM KOMMER… SÅ FØLG MED!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BONNE COURAGE!

 

4 hendelser på “AKTIVITETER FOR SMÅ BARN – HVORDAN OVERLEVE HJEMMEKARANTENEN!”

    1. EVAiPROVENCE

      Takk Anne:-) Vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen… Håper dere har det bra! Har veldig lyst til å komme på besøk en vakker dag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen