Fennikel er en grønnsak de fleste nordmenn går rett forbi i grønnsakshylla. Og det er rett og slett dommage (en skam) – for denne morsomme knollen med “den bustede frisyren” kan brukes til så mangt! Her ved Middelhavet er dette en populær grønnsak, som ofte dukker opp på middagstallerkenen. Og den er et must i den franske fiskesuppen bouillabaisse.
Fennikel kan brukes rå i salater, og tilfører både friskhet og chrunch med en spennende mild lakrisssmak. Den kan grilles eller braisseres, og begge varianter er et supert tilbehør til nesten alt fra havet i tillegg til lammmmmekjøttet. Den kan bakes, dampes, brukes i gratenger – eller for eksempel til å lage en digg dipp. Og det er akkurat det jeg har gjort i dag!
Digg dipp med bakt fennikel smaker helt nydelig, og kan serveres med enten rå grønnsaker, grissini eller pitabrød. Eller den kan brukes som tilbehør til fiskestykket eller lammekjøttet. Bare prøv selv!
DU TRENGER:
2 fennikler
1 ss extra virgin olivenolje + topping
3 dl gresk yoghurt
1-1,5 ts dijonsennep
1/2 liten sitron, presset
1 ss fennikelfrø, valgfritt
Maldonsalt og pepper
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 220 grader, og smør en ildfast form.
Rens fennikelen og kutt den i skiver, 7-8 mm.*
Ha fennikelen i den ildfaste formen, og ringle over olje.
Vend godt rundt, og strø over maldonsalt.
Bak i ovnen i 30 min, vend skivene rundt etter 15 min.
La fennikelen avkjøle seg, og kutt den i små, små biter.
Bland sammen yoghurt og sennep i en bolle.
Smak til med sitron, fennikelfrø, salt og pepper.
Bland til slutt inn fennikelen, halvparten av skuddene, og ha dippen i en fin skål.
Topp med litt olivenolje og resten av skuddene.
*Ta vare på de grønne skuddene, de brukes både til å krydre dippen og til pynt.
PRØV OGSÅ LOMPECHIPS MED PAPRIKAHUMMUS !
FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!