LETTSALTET ASPARGES MED LETT HOLLANDAISE

Lettkokt asparges med lett hollandaise

Den dagen du finner asparges i butikken her i Frankrike – da vet du at våren er her! Og noe så enkelt, friskt og godt som lettsaltede asparges med hollandaisesaus skal du lete lenge etter! Hollandaise inneholder i utgangspunktet veldig mye smør, så jeg har laget en MYE lettere versjon. Smørmengden er faktisk redusert med opptil 75%, uten at det går på bekostning av smaken.

Sausen oppleves kanskje litt friskere i forhold til den vanlige, men det synes jeg bare er et pluss. Så med denne lette, friske sausen servert sammen med en av vårens beste grønnsaker, kan du virkelig nyte de etterlengtede og deilige vårdagene – alle som en!

 

Asparges-med-lett-hollandaise

 

DU TRENGER:

(Til 2 porsjoner)

1 gresk yoghurt (á 125 g)
2 ss sitronjuice*
2 eggeplommer
Salt og pepper
Paprikakrydder (valgfritt)
50 g smør

1 bunt asparges
1 liter vann
2 ss salt
1 ts sukker

*Hvis du synes sausen er litt for syrlig, kan du runde av smaken med litt sukrin/sukker.

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med sausen.
Ha alle ingrediensene i en bolle, og varm opp over et vannbad (bortsett fra smøret).
Rør regelmessig med en visp mens sausen varmes opp.
Etter 10-15 minutter vil sausen begynne å tykne, og du får den riktige konsistensen.
Når sausen er lett og tykk på samme tid, sett bollen på benken og rør inn smøret.

Fortsett med aspargesen.
Ha vann, sukker og salt i en stekepanne, og kok opp.
Knekk av den nederste delen på aspargesen, du finner lett det naturlige bristepunktet.
Ha i aspargesen og la de koke til de er møre, ca 3 minutter.
Hell av vannet, og dander aspargesen på et fat.
Hell sausen over og nyt våren.

 

Asparges-med-lett-hollandaise

 

EN ANNEN LETT RETT DU BURDE PRØVE TIL LUNSJ ER LETT PAI “UTEN BUNN” MED CHEVRE OG SQUASH!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

 

4 hendelser på “LETTSALTET ASPARGES MED LETT HOLLANDAISE”

  1. Marit Gjertina Tjøstheim

    De siste årene ( unntak 2020 og 2021) har vi tilbrakt påsken i Perpignan.langfredag der feires La Sanch med prosesjoner. Kanskje det er envtypisk skikk fra Langedoc område.

  2. Karin Rønning

    Lett hollandaise uten vannbad:
    2 ss smør smeltes på svak varme
    2 eggeplommer vispes inn fortsatt på svak varme
    2 teskj Dijon sennep
    Matfløte eller kremfløte vispes inn til ønsket tykkelse
    Tilsett noe surt, evt rømmelett, kesam el lett crème fraiche
    Estragon gir en Bearnaise- erstatning
    Jeg har fløten stående ved platetoppen hvis jeg raskt må få ned varmen.
    Vannbad er noe styr..

    1. EVAiPROVENCE

      Det hørtes jo enkelt ut. Selv om jeg også synes vannbad er enkelt. Elsker estragon, så kanskje jeg skal teste ut denne som bearnaise. Takk for tipset:-) Og ha en nydelig dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen