ENKEL OG RASK KYLLING ALFREDO SERVERT MED ERTEPASTA (GLUTENFRI)

Kylling Alfredo med ertepasta

Kylling Alfredo smaker alltid godt, enten det er en travel onsdag, eller slapp søndag. Alfredo saus er i utgangspunktet en kremet, italiensk ostesaus, og brukes ofte i pastaretter.

Du kan selv velge om du vil bruke lett- eller vanlig fløte (i orginalen er det selvfølgelig vanlig fløte som gjelder). Og så må du ha masse deilig parmesan. Jeg har byttet ut vanlig pasta, med ertepasta – som er sunnere enn vanlig spaghetti. Og grunnen til det er at grønnsakspasta er rikere på kostfiber, og inneholder de langsomme karbohydratene. Så her er det bare å kose seg!

 

Kylling Alfredo med ertepasta

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 kyllingfileter, kuttet i skiver
Olje til steking
2 hvitløksfedd, knust/finhakket
1,5 dl fløte
1 dl vann + 1/2 buljongterning
2 dl parmesan, revet (+ litt ekstra til servering)
200 g spinat, skylt
1 dl soltørket tomat, hakket
1 ts timian
1/2 sitron
250 g ertepasta
Frisk basilikum, finhakket

 

SLIK GJØR DU:

Kutt kyllingen i skiver, og krydre godt med salt og pepper.
Bruk en ildfast kjele, og brun kyllingen i litt olje (mens du rører innimellom), ca. 4 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min (mens du rører).
Ta ut kyllingen, og la den hvile på kjøkkenbenken.
Bruk den samme gryta, og ha i fløte, buljongvann, parmesan, spinat, soltørket tomat og timian.
Kok opp, og la gryta simre i ca. 3 min.
Smak til med salt og pepper.
Ha kyllingen over i gryta, skvis over sitron, dekk til med lokk, og la alt simre i ca. 10 min.
Kok pastaen al dente etter anvisning på pakken.
Server kyllingen med pasta, frisk basilikum og revet parmesan.

 

Kylling Alfredo med ertepasta

 

PRØV OGSÅ…

 

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen