fbpx

RUSTIKK QUICHE LORRAINE – EN VARIANT AV DEN FRANSKE KLASSIKEREN (LOWCARB OG GLUTENFRI)

Rustikk Quiche Lorraine (Lowcarb)

Quiche Lorraine er en fransk klassiker. Med litt salat ved siden av, kan den fint serveres både til lunsj og til middag. Og den kan spises både varm og kald. En quiche er hovedsakelig en åpen, salt pai, og Quiche Lorraine er nok den mest kjente av dem alle – fylt med en deilig blanding av egg, fløte og bacon.

Jeg hadde lyst til prøve meg på en lowcarb-variant av Quiche Lorraine, og det fungerte faktisk helt utmerket! Paibunnen er glutenfri, og inneholder kun tre ingredienser. Server denne paien sammen med en grønn salat, og du holder deg god og mett i evigheter!

 

Rustikk Quiche Lorraine (Lowcarb)

 

DU TRENGER:

(1 vanlig paiform, eller to små)

PAIDEIG:
3,5 dl mandelmel
0,5 dl + 1 ss maizena
2 ss linfrø + 5 ss vann
0,5 ts salt

PAIFYLL:
5 egg
2 dl melk
2 dl fløte (jeg brukte lett)
200 g bacon, i biter
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

 

SLIK GJØR DU:

Ha linfrø og vann i en liten bolle, og la det stå i 10 minutter.
Bland mel, maizena og salt i en medium bolle.
Tilsett linfrøene (med vannet), og kna deigen godt sammen.
Føles deigen for våt, tilsetter du litt mel, er den for tørr, mer vann.
(Deigen skal være kompakt, men ikke sette seg fast i hendene).
Rull deigen ut med en kjevle, og trykk den ned i en paiform.*
La paideigen hvile i fryseren i 20 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Dekk paiskallet med aluminiumsfolie, og forstek i 10 minutter.
Fjern folien, og la paiformen steke i 10 minutter til.
Visp sammen egg, melk og fløte i en bolle, og krydre med salt og pepper.
Stek baconet i en stekepanne, la fettet renne av.
Fordel baconet rundt i paiformen.
Hell forsiktig over eggeblandingen.
Stek paien til eggefyllet er stivnet, ca. 20 min.
P.S. Legg aluminiumsfolie over hvis paiskallet begynner å svi seg.
Serveres med en frisk salat til!

*Jeg pleier å legge ett bakepapir nederst, deigen i midten, og ett bakepapir på toppen – for så å kjevle ut deigen til ønsket tykkelse og størrelse. På denne måten kleber ikke deigen seg fast hverken til kjøkkenbenken eller kjevlen.

 

Rustikk Quiche Lorraine (Lowcarb)

 

JEG KAN OGSÅ ANBEFALE RUSTIKK PAI MED PÆRE, BACON OG CHÈVRE (LOWCARB)!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen