I går regnet det, og for meg betyr det først og fremst èn ting; suppe! Og fordi jeg fortsatt har flere gresskar igjen fra høstens avling, ble det denne gangen en suppe laget av butternutsquash og paprika. Det ble en perfekt kombinasjon av sødmen fra gresskar, løk og paprika, sting fra ingefær, chili og gurkemeie, og med en ekstra rik smak fra hønsekraft. For noen regnes kanskje ikke suppe som et fullverdig måltid, men tilsetter du for eksempel ristede kikerter, sprøstekt spekeskinke og godt brød, vil forhåpentligvis ikke selv mannen med stor M klage!
DU TRENGER:
(Gir 4 gode porsjoner)
1 butternut-gresskar (medium til stort, ca 600 gram rent gresskarkjøtt)
1 paprika
1 ss smør
2 små løk, hakket
4 hvitløksfedd, finhakket
Ca 3 cm ingefær (som en tommel-finger)
1 liter kyllingkraft (evt. hønsebuljong)
1 dl matfløte
1 liten ts gurkemeie
1/2 ts chilimix
1 ts salt
Pepper
Spekeskinke (ihvertfall 1 skive per person)
1 boks kikerter, avrent
1 ss krydderblanding (f.eks. av chiliflak, salt, pepper, paprika)
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader.
Skjær gresskaret i skiver (ca 2 cm tykke), skjær bort skinnet og fjern frøene.
Skjær paprikaen i to, fjern frø og stengel.
Stek gresskar og paprika i ovnen i ca 20 min (til de er møre).
Ha smør i en kjele, og stek løk og hvitløk til det blir blankt.
Tilsett ingefær.
Mix løk-blandingen, gresskar og paprikaen i en blender (eller med stavmikser).
Hell tilbake i kjelen, og tilsett kyllingkraft og fløte.
Kok opp og smak til med krydder.
Miks kikerterne med krydderblandingen, og legg utover et stekebrett (på bakepapir).
Stek i stekeovnen.
Etter ca. 5 min legger du spekeskinkene på samme brett, og lar de steke til alt er sprøtt.
Dander og server!
PRØV OGSÅ FYLT BUTTERNUTGRESSKAR MED BACON OG CHÈVRE – TYPISK PROVENCE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!