LETTVINT LOMPEPAI MED BACON, SOPP OG LØK

Lompepai med bacon og sopp

Lompepai er den perfekte middagen for de aller travleste hverdagene. Lompepai er altså en pai der bunnen er “laget” av lomper (gjerne spelt eller havrelomper), med en lett eggeblanding, grønnsaker og fyll. Og ikke bare er det en enkel og rask middag, det er også en rett alle i familien liker (litt avhengig av hva du fyller den med selvfølgelig!).

Denne gangen er lompepaien fylt med bacon, løk og sopp – og smaker godt uansett når og hvor du spiser den. Men server den gjerne med en frisk salat ved siden av!

 

Lompepai med bacon og sopp

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

8 lomper
200 g sjampinjong, kuttet i skiver
1 rødløk, hakket
Litt olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
150 g bacon, i biter
Ca. 100 g spinat, skylt og tørket
6 egg + 6 ss melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Cherrytomater til pynt
Salat

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader, og smør en paiform med olje eller smør.
Stek soppen i en tørr stekepanne på middels til sterk varme (rør innimellom), ca. 5-6 min.
Når soppen begynner å slippe ut vann, og er gyllen i kantene er den ferdig.
Krydre med salt og pepper.
Ta ut soppen, og stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Ha til slutt i bacon, og stek til det er ferdig, ca. 3-4 min.
Bland inn soppen.
Dander lompene i formen, slik at de dekker bunnen godt.
Legg en hel lompe i midten, deretter halve lomper langs kanten, og til slutt en hel i midten. 
Dekk deretter bunnen godt med spinatblader.
Fordel soppblandingen utover spinaten.
Visp sammen egg, salt og pepper, og hell over paiformen.
P.S! Du vil kanskje ikke se eggeblandingen, men den vil heve seg i ovnen.
Pynt med cherrytomater (eller noe annet), og sett paien i ovnen.
Stekes i ca. 20 min, til eggefyllet er tørket.
Server med en frisk salat til!

 

Lompepai med bacon og sopp

 

PRØV OGSÅ LETT OG LETTVINT LOMPEPAI MED RØKELAKS OG GRØNNE SAKER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen