fbpx

KNALLGODE KÅLRULETTER MED OVNSBAKTE OG CRISPY POTETBÅTER

Knallgode kålruletter

Kålruletter, eller capouns som de kalles her i Provence, er rett og slett kålblader som fylles med farse, og rulles sammen. Og som smaker helt nydelig! Denne retten tar litt, så spar den gjerne til en helgedag.

Vanligvis serveres kålruletter med en tomatsaus her i syd. Men jeg blir glad av noen crispy og saftige potetbåter ved siden av.

P.S. Hvis det blir litt farse til overs, kan du rulle noen ekstra kjøttboller, og steke i ovnen sammen med rulettene. Kjempegodt som tapas, eller for eksempel til barna med litt ris ved siden av!

 

Knallgode kålruletter

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

KÅLRULETTER:
1 savoykål*
500 g pølsefarse (bruk pølser med høyt kjøttinnhold)**
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
Litt olje til steking/pensling
1 dl hvitvin (evt. vann)
1 dl quinoa, ukokt
1 egg
1 ss malt paprika
1 liten ts estragon
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss frisk persille, finhakket

*De 12 fineste og største bladene skal brukes til å pakke inn farsen, mens resten av kålen skal finhakkes og brukes i farsen (ca. 8-9 dl finhakket kål). Du kan også bruke kinakål.

**Du kan også bruke svinefarse.

 

CRISPY POTETBÅTER:
8 middels store poteter
3 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, knust
1 ss malt paprika
1 ts tørket timian
Salt

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, legg bakepapir på et stekebrett.
Kast de ytterste og stygge kålbladene, og ta vare på de neste 12 lagene.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og la bladene simre i ca. 10 min.
Plukk de forsiktig opp med en øse, og la de renne av seg på et rent kjøkkenhåndkle.
Skyll potetene og kutt dem i to. Kutt deretter hver halvdel i 4 båter (eller den størrelsen du ønsker).
Bland olje, hvitløk og krydder i en bolle, og vend potetbåtene godt rundt i blandingen.
Fordel potetbåtene godt utover stekebrettet (jo mer luft hver båt har, jo mer crispy blir de).
Bak i ovnen til de er crispy utenpå og myke inni, ca. 30-40 min (litt avhengig av størrelsen).
I mellomtiden gjør du ferdig kålrulettene.
Stek løken blank i litt smør/olje, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Finhakk resten av kålen (ca. 8-9 dl), og stek den sammen med løken i ca. 10 min.
Hell til slutt over quinoa og hvitvin/vann, kok opp, og la deretter stekepannen hvile på kjøkkenbenken.
Fjern pølseskinnet og ha kjøttfarsen i en bolle.
Kna inn løk/kålblanding, egg og krydder. Bland godt sammen!
Fordel fyllet i de 12 kålbladene.
Rull de forsiktig sammen, brett inn sidene og legg kålrulletene i en smurt, ildfast form.
Pensle overflaten med olje, og la de steke i ovnen til de begynner å bli gylne, ca. 30 minutter.
Serveres varme med crispy potetbåter (og eventuelt litt tomatsaus hvis du er fra Provence)!

 

Knallgode kålruletter

 

PRØV OGSÅ AUBERGINEPIZZA TIL MIDDAG! LITEN I STØRRELSEN – STOR PÅ SMAK!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

6 hendelser på “KNALLGODE KÅLRULETTER MED OVNSBAKTE OG CRISPY POTETBÅTER”

  1. Birgit Løitegaard

    Jeg har lenge gått og lurt på hva jeg kunne lage av savoykål, men endelig kom svaret. Jeg lagde kålrullettene dine i går og de ble kjempegode! Veldig god krydring med estragon og paprika. Jeg brukte pølsefarse og en skvett vin, samt sånn ferdigkokot qinoa på pose. (Fra Bjorg). Resten av den hadde jeg i tomatsausen som bare kom fra et glass. Men det ble veldig vellykket, og ga en god konsistens på tomatsausen. Skikkelig godt ble det!

    1. EVAiPROVENCE

      Så utrolig hyggelig å høre! Ja, det er ikke ofte jeg heller bruker savoykål, men der kom den virkelig til nytte:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen