Burrata er den ultimate sommerosten, og er god i en mengde kombinasjoner. Jeg elsker spesielt denne nydelige og fargerike komboen: med solmoden og søt fersken, cherrytomater fulle av antioksidanter, vitamin-, mineral- og fiberrike spinatblader – og chrunchy pistasjnøtter med sunne fettsyrer. Ja, jeg vil faktisk kalle dette for en næringsrik “godtebolle” for kropp og sjel!
Burrata er som en slags mozzarellakule, men med en kremet kjerne inni som nesten smelter utover tallerkenen. Finner du ikke burrata (eller ikke tåler kumelk), kan du prøve mozzarella laget med bøffelmelk. Ellers så lages denne freshe lunsjen, eller lette sommermiddagen om du vil, på knappe 10 min!
DU TRENGER:
(Til 1 person)
1 håndfull cherrytomater, kuttet i 2
1 fersken, kuttet i tynne skiver
1 stor neve salatblader (gjerne spinat for ekstra antioksidanter)
1 burrata, evt. 1 mozzarellakule hvis du ikke finner burrata
1 liten neve pistasjnøtter, hakket
Salt og pepper
ENKEL VINAIGRETTE:
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1/2 ts dijonsennep
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Legg spinat, fersken og tomater på en tallerken.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten, og ringle over.
Legg over burrataen, og riv den opp med to gafler (eller bruk fingrene til å spre den utover).
Strø over pistasjnøtter, og kvern over salt og pepper.
Og kjenn på den strålende følelsen du får av denne fargerike tallerkenen!
PRØV OGSÅ FARGERIK SOMMERSALAT MED RØDBET (OG JA NETTOPP:-) KREMET BURRATA!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV SUNNE OPPSKRIFTER PÅ DET GODE LIV!
BON APPÉTIT!