LETT BLOMKÅLRIS MED ASPARGES, SOPP, FETA OG RENNENDE EGG (VEGETAR)

Lett blomkålris med asparges, feta og posjert egg

Et nytt år fortjener nye vaner. Så hva med å slenge med et par ekstra grønnsaker på menyen? Stekt blomkålris er faktisk overraskende godt. Og kombinerer du det med lettkokte asparges, stekt sopp, fetaost og et posjert egg – ja, da har du en sikker vinner!

En sunn og lettvint middag, som i tillegg er rask å lage. Og sist, men ikke minst; du føler deg lett og fresh i kroppen etter å ha spist den!

 

Lett blomkålris med asparges, feta og posjert egg

 

DU TRENGER:

(Gir 2 posjoner)

BLOMKÅLRIS:
1/2 stort blomkålhode
1/4 sitron, presset
Olje eller smør til steking
Salt og pepper etter smak

P.S. Frisk blomkålris kan også fint fryses ned. Bare press ut overflødig vann etter tining.

TILBEHØR:
200 g sjampinjong
1/2 hvitløksfedd, finhakket
6 asparges
100 g feta, smuldret
1 vårløk, kuttet i rundinger
2 egg

 

SLIK GJØR DU:

BLOMKÅLRIS:
Skyll blomkålen, fjern stilken, og kutt resten i buketter.
Ha bukettene i foodprosessoren, og kjør gjennom til riskornstørrelse.
P.S. Har du ikke foodprosessor, kan du rive blomkålen på et vanlig rivjern.
Skvis over sitron.
Stek blomkålrisen i litt olje eller smør i 4-5 minutter, til «risen» er myk.
Smak til med salt og pepper.

TILBEHØR:
Rens soppen, og kutt i tynne skiver.
Stek soppen i en tørr panne, helt til den begynner å slippe ut væske, ca. 7-10 min.
N.B. Bruk middels til sterk varme, og rør innimellom så den ikke svir seg.
Ha i hvitløk (og eventuelt litt smør) og stek i 1 min.
Kvern over salt og pepper, og la pannen hvile på kjøkkenbenken.
Fjern stilken fra aspargesene, del de i to.
Kok de møre i lettsaltet vann, ca. 3-5 min.
Behold toppene som de er, og kutt resten i rundinger.
Posjer eggene, se fremgangsmåte under.
Bland inn stekt sopp, vårløk og aspargesrundingene med blomkålrisen.
Fordel risen i dype skåler.
Topp med smuldret fetaost, aspargestopper og posjerte egg.
Ringle over litt god olivenolje, gi et dryss med flaksalt – og server!

 

Eggs florentine (low carb)

POSJER EGGENE:
Kok opp vann i en kjele. Senk deretter varmen til det ikke lenger koker (ingen bobler!).
Kakk et egg i en liten bolle, og hell det forsiktig ned i det varme vannet.
Gjør det samme med egg nr. 2.
La eggene «hvile» i vannet i 3-4 minutter, og fisk det forsiktig opp med en øse.
Du ser at egget er ferdig posjert når eggeplommen er litt «spongy» når du trykker lett på den.

 

Lett blomkålris med asparges, feta og posjert egg

 

PRØV OGSÅ STEKT BLOMKÅLRIS MED ET LITE HINT AV ASIA!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “LETT BLOMKÅLRIS MED ASPARGES, SOPP, FETA OG RENNENDE EGG (VEGETAR)”

  1. Kristin Forbes Rolfsen

    Godt Nytt År, Eva!
    Blomkålris skal jeg definitivt prøve meg på! Takk, Eva, for godt forslag👍🏼
    Jeg har fått en stor utfordring i hva jeg (ikke) kan spise 😩
    Ifølge test er jeg intolerant mot: Bokhvete, cashew, kumelk, kacein + utslag på havre, ris, geitemelk, reinsdyr.
    Men ved å kutte ut dette har jeg i alle fall blitt kvitt kraftige kramper i mage/tarm og under fotsålen 👌🏼
    Også jeg som har startet dagen i åresvis med havreknäcke med Jarlsbergost 🤪

    1. Et riktig godt nyttår til deg og, Kristin! Så kjedelig å ikke kunne spise alt man har lyst på, og spesielt kumelkeprodukter! Men hvis du faktisk kjenner at du blir bedre, så er det vel kanskje verdt det! Og heldgivs finnes det gode alternativer:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen