Blomkålmos er et sunt og godt tilbehør som passer til det aller meste. Og hvis du for eksempel prøver å holde deg unna ris og pasta i hverdagen, så er blomkålmos perfekt til et kjøtt- eller fiskestykke til middag. Blomkålmosen er glutenfri (selvfølgelig), uten raske karbohydrater, samtidig som den er kalorifattig.
Men er det noe blomkålmos er rik på, så er det gode næringsstoffer! Blomkålen inneholder nemlig massevis av vitaminer, mineraler, protein, fiber og antioksidanter. Noe som faktisk gjør den til en av de sunneste grønnsakene du kan spise!
Jeg elsker smaken av timian, men du kan selvfølgelig krydre med den krydderurten du liker best!
DU TRENGER:
(Gir 3-4 posjoner)
1 stort blomkålhode
3 dl vann + 1 ss grønnsaksbuljong*
50 g smør, kuttet i terninger
1 ss frisk timian, finhakket
Salt og pepper etter smak
*Jeg bruker grønnsaksbuljong med redusert saltinnhold kjøpt på helsekostbutikken.
SLIK GJØR DU:
Skyll blomkålen, og kutt den i biter.
Kok opp vann og buljong, og tilsett blomkålen.
La den koke under lokk til den er mør, ca. 10 min.
Slå av vannet (P.S! behold ca. 1 dl).
Ha blomkålen i en beholder, tilsett smørterningene og miks med stavmikser til en jevn puré.
Juster med blomkålvann til du har den konsistensen du ønsker.
Bland inn timian, og krydre med flaksalt og nykvernet pepper.
PRØV OGSÅ BLOMKÅLRIS – SÅ GODT, SÅ ENKELT OG SÅ SUNT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Spennene rett.Den skal prøves!
Ja, denne blir sjelden feil:-) Bon app!