LETT OG LETTVINT LOMPEPAI MED CHORIZO, PAPRIKA OG RUCCOLA

Lett lompepai med chorizo og paprika

Lompepai er den perfekte middagen for de aller travleste hverdagene. Lompepai er altså en pai der bunnen er “laget” av lomper (gjerne spelt eller havrelomper), med en lett eggeblanding, grønnsaker og fyll. Og ikke bare er det en enkel og rask middag, den er også sunn – og en rett alle i familien liker (litt avhengig av hva du fyller den med selvfølgelig!)

Denne gangen er lompepaien fylt med spicy chorizo, paprika og løk. Du velger selv hvor hot chorizo´n skal være, men sammen med den søte paprikaen synes jeg det er godt at det “røsker litt”! Og hvis du vil gjøre den mer “barnevennlig”, kan du jo bytte ut chorizo´n med biter av salami – eller rett og slett vanlige pølser.

 

Lett lompepai med chorizo og paprika

 

DU TRENGER:

(til 2 personer)

5 lomper (jeg bruker havrelomper)*
Olje til smøring
2 never ruccola
1 liten rød paprika, kuttet i små biter
1 liten løk, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 egg
150 g gresk yoghurt
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Ca. 80 g chorizo, kuttet i biter
1 neve revet ost
Salt og pepper etter smak

*Jeg foretrekker en tynn bunn, men hvis du ønsker en tykkere bunn kan du legge på et par lomper til, for et ekstra lag. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader, og smør en liten ildfast form med litt olje.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Ha i paprika og hvitløk, og stek videre i 3-4 min.
Del 3 av lompene i to, og dander de i en liten ildfast form.
Legg én hel i bunnen, deretter de halve langs kanten, og til slutt én hel i midten.
Dekk bunnen med ruccola.
Visp sammen egg, yoghurt, salt og pepper.
Bland inn løk, paprika og chorizo i eggeblandingen, og fordel den utover ruccolaen.
Strø til slutt over revet ost.
Stekes midt i ovnen til eggeblandingen er stivnet og osten begynner å bli gyllen, ca. 25 min.
(Hvis lompene begynner å bli for mørke, kan du dekke til med aluminiumsfolie).
Slå av temperaturen og la paien hvile/sette seg i ovnen i 5 minutter.
Server med en frisk salat ved siden av!

 

Lett lompepai med chorizo og paprika

 

PRØV OGSÅ LETT OG LETTVINT LOMPEPAI MED RØKELAKS, FETA OG GRØNNE SAKER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “LETT OG LETTVINT LOMPEPAI MED CHORIZO, PAPRIKA OG RUCCOLA”

  1. Dette var en veldig god idé! Jeg har alltid tacolefser igjen etter taco på fredager, og i dag har jeg laget pai med de, rester av creme fraiche og rester av masse grønnsaker. Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen