Alle elsker pizza! Små og store. Menn og kvinner – og jeg er intet unntak! Da jeg var liten, var det hjemmelaget pizza som gjaldt i helgene. Og det til stor stas! Men pizzasmaken har dog forandret seg opp gjennom årene. Nå er det helst italiensk pizza som gjelder, og det betyr tynn bunn og gjerne mozzarella på toppen.
Dette er en pizza med tynn bunn som er laget av kikertmel (og ikke siktet hvetemel som vanligvis brukes). Og dette gjør ikke bare pizzaen glutenfri, men også til smartkarbo. Og en smartkarbo-pizza vil si færre og sunnere karbohydrater, mer protein, sunt fett og fiber, enn en vanlig pizza.
I tillegg så er pizzadeigen mer som en pizzarøre. Og du steker disse pizzabunnene på samme måte som du steker pannekaker. I en stekepanne. Superenkelt! Topp med ditt favorittfyll – og nyt en deilig og tynn pizza med crispy kanter. Mine favoritter akkurat nå, er: chorizo, oliven og feta på rød bunn (tomatsaus). Og skinke, mozzarella, rødløk, sopp og ruccola på hvit bunn (crème fraîche)!
DU TRENGER:
(5-6 medium pizzaer)
PIZZABUNN:
4,5 dl kikertmel
1/2 ts salt
4 dl vann
2 ss olivenolje
2 ts bakepulver
Olje til steking (smør med pensel mellom hver bunn)
ENKEL PIZZASAUS:
1 boks hermetiske tomater
1/2 liten løk, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ts oregano
Salt og pepper etter smak
TOPPING 1:
Tomatsaus
Revet ost
Chorizo, kuttet i skiver
Løk kuttet i tynne ringer
Fetaost, i terninger
Oliven
Provencekrydder
TOPPING 2:
Kesam (mager)
Løk, kuttet i tynne skiver
Skinke, kuttet i strimler
Sjampinjong, kuttet i tynne skiver
Mozzarella, i skiver
Tørket basilikum
Ruccola (legges på etter steking)
SLIK GJØR DU:
PIZZABUNN:
Visp sammen mel, salt og vann.
Tilsett olje, og visp ut alle klumpene.
La røra hvile i kjøleskapet i min. 20 min (gjerne et par timer).
Tilsett bakepulver rett før steking, og visp ut alle klumpene.
Bruk en stor stekepanne, pensle litt olje for hver gang, og stek pizzabunnene som pannekaker.
ET PAR TIPS:
– Ikke lag pizzabunnene for tykke.
– Stek de litt lenger enn vanlige pannekaker før du snur de (de har lett for å brekke).
– Ikke gi deg, den første bunnen blir alltid litt mislykket.
PIZZASAUS:
Stek løken blank i en stekepanne, 3-4 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min.
Tilsett tomat og krydder, og la sausen redusere over lav varme i ca. 15 min (rør innimellom).
Miks med stavmikser hvis du ønsker sausen helt uten klumper.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Topp med ditt favorittfyll.
Stek pizzaene til osten begynner å bli gyllen, 5-10 min.
PRØV OGSÅ HJEMMELAGET CHEESEBURGER MED FRITES AV SØTPOTET (GLUTENFRI!)
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!