Det er gresskarsesong, så i dag blir det “bakt” butternutsuppe til middag. Og det som gjør det lille ekstra for denne suppen er akkurat det navnet tilsier; at den er bakt.
Grønnsakene bakes altså først i ovnen, før de moses og tilsettes buljong og krydder. På denne måten forsterkes sødmen og alle de deilige smakene i gresskaret og i de øvrige grønnsakene. Og sammen med den salte fetaosten og spekeskinken, blir dette en uslåelig kombinasjon! Butternutsuppe er en suppe som nærer, metter og varmer kroppen – og gir deg hele tiden smaken på mer!
DU TRENGER:
(Gir 5-6 porsjoner)
1 butternut gresskar, middels til stort (mitt var på 1,3 kg)
1 løk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1-1,3 liter kyllingkraft (evt. kyllingbuljong)
1/2 ts tørket timian
1 dl kokosmelk (valgfritt)
Salt og pepper
Ca. 100 g spekeskinke
Ca. 100 g feta
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell gresskaret, fjern frøene og kutt i biter.
Kutt løk, hvitløk og paprika i biter.
Legg alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.
Hell over olje, og krydre med salt og pepper.
Stek i ovnen til grønnsakene er myke (jeg lot det stå i ca 30 min).
Mos de bakte grønnsakene i en blender.
Ha grønnsaksmos, kyllingkraft og timian i en kjele, og kok opp.
La det simre i 5-10 min, i mellomtiden tilbereder du tilbehøret.
Stek spekeskinken i ovnen på et stekebrett med bakepapir, til den er crispy og begynner å ta farge.
NB! Pass på – det går fort på slutten, og spekeskinken kan lett svi seg!
Smuldre fetaosten med en gaffel.
Krydre suppen med salt og pepper, ønsker du en rundere smak tilsetter du kokosmelk.
Synes du suppen er for tykk, sper du på med litt mer kraft/buljong.
Topp suppen med crispy spekeskine, fetaost og litt friske krydderurter!
VISSTE DU AT BUTTERNUT-GRESSKAR PASSER GODT I MUFFINS OG KAKER OGSÅ?
PRØV DISSE SAFTIGE MUFFINSENE MED INNBAKT KREMFYLL!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG FARGERIKE OPPSKRIFTER!
BON APPÉTIT!