FROSSEN, FIFFIG OG ALLEREDE FERDIG ISKAFFE

Frossen iskaffe

Iskaffe er den perfekte tørsteslukker på varme dager. Den er både oppkvikkende og stimulerende, og ikke minst – det smaker fantastisk godt! Min frosne og fiffige iskaffe lages ferdig før du blir tørst, og oppbevares i fryseren slik at iskaffen faktisk er kald som is.

Idéen fikk jeg da jeg skulle konservere krydderurtene mine ved å fryse de ned i et isbitbrett (les mer om det her!). Hva med å fryse ned kaffe til isbiter? Voilà – nå har jeg alltid ferdig iskaffe som kan nytes i varmen!

Hvordan du liker kaffen din er selvfølgelig en smakssak. Jeg bruker 3 – 4 store kaffeisbiter i et glass, og heller over cirka én desiliter kald melk.

 

Frossen iskaffe

 

DETTE TRENGER DU:

5 dl vann, kokende
7 ts pulverkaffe
3 ss fibersirup*
Melk etter eget valg

*Hvor mye, og hvilken søtningstype du liker, er selvfølgelig opp til deg!

 

SLIK GJØR DU:

Rør ut kaffepulveret i kokende vann.
Rør inn ønsket søtning.
La kaffen avkjøle seg før du heller den over i isbitbrett.
Sett brettet i fryseren til isbitene er helt frosset.
Ha 3 -4 kaffeisbiter i et glass, og hell over iskald melk.
La isbitene smelte litt – og server!

 

Frossen iskaffe

 

SLUKK OGSÅ TØRSTEN MED FRISK LIMONADE MED BRINGEBÆR OG ANANAS PÅ DE VARMESTE DAGENE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen