fbpx

STORE LILLEBRORS GODE KYLLINGWOK FRA VIETNAM

Vietnamesisk kyllingwok

Lillebroren min, Bjørnar, er mye større (og sterkere) enn meg. Og når han først finner seg en favorittoppskrift, så lager han den både titt og ofte. Han spiser jo ganske mye. Og sist jeg var på Oslo-besøk, fikk jeg en «snarvisitt til Vietnam» gjennom min lillebror sin utrolig gode vietnamesiske kyllingwok. Og denne måtte jeg selvfølgelig gjenskape da jeg kom tilbake til Provence!

Som de fleste gryter fra Asia, så smaker denne kyllingwoken selvfølgelig godt med ris til. Men siden jeg alltid er på jakt etter sunnere alternativer til hvit ris og pasta, så har jeg byttet ut risen med bokhvete. Hvis du ikke kjenner til bokhvete, så kan jeg fortelle deg at den ikke er i slekt med hvete i det hele tatt. Bokhvete er faktisk ikke engang et kornslag, men en bitteliten nøtt. Og den er glutenfri, lett fordøyelig, og full av gode næringsstoffer.

 

Vietnamesisk kyllingwok

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 kyllingfileter
3 hvitløksfedd, presset
2 løk, kuttet i båter (1 cm)
3-4 ss olje til steking
1 grønn paprika, kuttet i biter
2 bokser ananas, avrent og kuttet i biter
Ca. 20 cherrytomater, kuttet i to
4-5 ss fishsauce (eller østerssaus)
Ca. 1 ss sukrin (eller sukker)
4-5 vårløk, hakket i ringer
Frisk koriander
Bokhvete eller ris*

*Bokhvete smaker godt, men mye i forhold til vanlig ris. 

 

SLIK GJØR DU:

Kutt kyllingfiletene i tynne strimler, og gni inn hvitløken.
Ha olje i en stor wok eller høy stekepanne, og fres løken, ca. 2 min.
Tilsett paprika, og fres i nye 2-3 min.
Ha i kjøttet, og brun det over middels til høy varme mens du rører innimellom, ca. 3-4 min.
Tilsett ananas og fishsauce, og la det koke i 5 min.
Ha til slutt i cherrytomater og vårløk, og kok opp.
Smak til med sukrin/sukker og eventuelt litt mer fishsauce.
Serveres med frisk koriander og bokhvete/ris.

SLIK TILBEREDER DU BOKHVETE:
Beregn 0,5 – 1 dl bokhvete per person. Og per del bokhvete tar du ca to deler vann. Ha bokhveten i et dørslag og skyll den først i kokende vann (jeg bruker vannkokeren), og deretter i kaldt vann. Dette gjør du for å få bort fargestoffet i skallet, som noen kan være allergiske mot. Deretter koker du opp vann, og har i bokhveten (og litt salt). La det koke under lokk i 10 min. La kjelen til slutt hvile på kjøkkenbenken i 5 minutter før servering.

 

Vietnamesisk kyllingwok

 

ER DU GLAD I ASIATISK MAT? DA MÅ DU PRØVE TOM KHA GAI – SPICY THAISUPPE FOR HVERMANSEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen