Værsågod! Full fart med koreansk kjøtt- og quinoabolle er en lynrask hverdagsmiddag. Og ikke bare er den enkel å lage… Den smaker godt, samtidig som den gir kroppen masse krutt å gå på. Velbekomme – og ferdig snakka!
DU TRENGER:
(Gir 2-3 posjoner)
2,5 dl quinoa
Vann til koking (og bruk gjerne litt buljong)
400 g karbonade- eller kjøttdeig
Olje til steking
3 hvitløksfedd, knust eller finhakket
1 ts ingefær, finhakket
1 gul eller grønn paprika, kuttet i tynne strimler
2-3 vårløk, hakket
Koriander, finhakket
SAUS:
4 ss soyasaus (helst med redusert saltinnhold)
1 ss sesamolje
2-3 ss honning
1 lime (press halve i sausen, og resten over ved servering)
0,5 ts chiliflak
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Kok quinoaen etter anvisning på pakken.
P.S. Jeg bruker gjerne buljong med redusert saltinnhold for ekstra smak!
Stek paprikaen myk i litt olje, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i 1 min.
Hell det over på en tallerken, og la det hvile på kjøkkenbenken.
Brun kjøttet i litt smør eller olje, mens du kverner det opp med en gaffel.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
Ha paprikaen tilbake i kjøttet, og hell over sausen. Varm alt opp i 1-2 min.
Server med quinoa, vårløk, koriander og presset lime over.
PRØV OGSÅ STEKT BLOMKÅLRIS – SÅ GODT, SÅ ENKELT OG SÅ SUNT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Denne må prøves!
Oui, rask og enkel! Og ikke minst god 🙂