Nesten ingenting gjør så godt som en skikkelig hønsesuppe! Spesielt når det er surt ute, eller kanskje litt sårt i halsen. Og når jeg snakker om skikkelig hønsesuppe, så mener jeg at du bruker hele høna med all kraft og de gode næringsstoffene som følger med.
Ok, så har jeg juksa litt. Her på nærbutikken er det nemlig en utfordring å finne høner. Så jeg har brukt en biologisk og frittgående kylling. Og det mener jeg er innafor! Deretter fyller du suppen med betennelsesdempende krydder som ingefær og gurkemeie, og masse næringsrike grønnsaker.
MAY THE FORCE BE WITH YOU!
DU TRENGER:
(Gir 6-8 posjoner)
1 stor løk, hakket
4 gulrøtter, kuttet i tynne rundeller*
Olje til steking
6 hvitløksfedd, finhakket
3 selleristenger, kuttet i tynne biter
2 ss finhakket/revet ingefær (en stor, tykk tommel)
1,5 – 2 ss gurkemeie
3 liter hønsekraft (har du ikke kraft, kan du bruke hønsebuljong)
1 ss frisk rosmarin, finhakket
1 ss tørket timian
2 ts salt (trengs ikke hvis du bruker buljongterninger)
1 ts pepper
Revet kjøtt fra en hel kylling (kokt eller grillet)
2 dl frosne erter
2,5 dl farfalline**
*Gurkemeien gir en intens gulfarge, men ønsker du litt ekstra farge i suppen, kan du jo spare en gulrot som du har i til slutt (sammen med pastaen).
**Farfalline er som bittesmå pastasløyfer. Finner du ikke det, kan du bruke annen “suppepasta” (altså små pastatyper).
SLIK GJØR DU:
Stek løk og gulrot blank i litt olje (bruk en tykkbunnet kjele), ca. 7 min.
Tilsett hvitløk og selleri, og stek i nye 3 min.
Bland inn ingefær og gurkemeie, og la surre i 2 min (pass på å røre godt i bunnen).
Ha i kyllingkraft, rosmarin, timian, salt og pepper, og kok opp.
La alt simre under lokk i ca. 20 min.
Ha til slutt i kyllingkjøtt, erter og pasta, og la småkoke til pastaen er al dente, ca. 10 min.
Serveres rykende varm – og kjenn kraften igjen fylle kroppen din!
KRAFT TIL OVERS? PRØV OGSÅ TOM KHA GAI – SPICY THAISUPPE FOR HVERMANSEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!