“GRØNNE WRAPS” MED KYLLING – ASIAN STYLE! (LAV KARBO)

Grønne wraps med kylling - asian style!

Grønne wraps er rett og slett salatblader som brukes på samme måte som tortillas. Det smaker like godt, men grønne wraps er sunnere – og selvfølgelig glutenfrie. Disse grønne wrapsene er fylt med krydret kylling, rå grønnsaker og en asiatisk, supergod peanøttsaus!

Du kan for eksempel bruke romanosalat, eller hjertesalat som jeg har gjort. Bare pass på at salatbladene ikke blir for små, og at de er litt “tøyelige”, så de ikke brekker for lett. Jeg synes det er best (og lettest å spise), når grønnsakene er kuttet i små biter. Og du kan selvfølgelig fylle på med annet tilbehør, som avokado – eller det du liker best!

 

Grønne wraps med kylling - asian style!

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

GRØNNE WRAPS:
4 kyllingbryst
1/2 ts spisskummen, malt
1/2 ts gurkemeie, malt
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Olje til steking
1/2 rødløk, kuttet små biter
2 hvitløksfedd, finhakket
2 gulrøtter, kuttet i små biter
1 rød paprika, kuttet i små biter
1/2 agurk, kuttet i små biter
3-4 vårløk, kuttet i rundinger
1 god neve peanøtter, hakket
4 store hjertesalater, vasket/i blader (eller annen type salat)
Frisk koriander, hakket

ASIATISK SAUS:
1 lime, presset
2 ss sojasaus
2 ss peanøttsmør
1 ss sesamolje
1 ss sweet chili saus
1/2 ts ingefær, malt
1-2 ts sukrin/sukker (etter smak)

 

SLIK GJØR DU:

Kutt kyllingbrystene i to.
Bland alt krydderet i en liten bolle, og klapp det godt ned i kyllingstykkene (begge sider).
Stek løken blank i litt olje, 2-3 min.
Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
Ha løken over i en bolle, og la den hvile på kjøkkenbenken.
Stek kyllingen på middels/sterk varme i litt olje, til kyllingen er gjennomstekt,  2-3 min på hver side.
Kutt resten av grønnsakene/tilbehøret til små biter, og fordel det i hver sin bolle.
Ha alle ingrediensene til den asiatiske sausen i en beholder, og miks godt med en stavmikser.
Kutt kyllingen i små biter, bland inn løken, og smak til med salt og pepper.
Fyll friske salatblader på tallerkener, fyll på med tilbehør, og ringle til slutt over asiatisk saus.

 

Grønne wraps med kylling - asian style!

 

HAR DU FORRESTEN PRØVD ALT-I-EN KYLLINGGRYTE MED GRØNNSAKER FRA MIDDELHAVET? SUPERENKEL OG KNALLGOD!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen