Urtesmør pyntet i rødt, hvitt og blått er det perfekte tilbehøret til 17. mai bordet. Med en frisk smak av deilige urter og sitron passer det godt til både eggerøre, reker og røkelaks. Ja, jeg vil påstå at det passer til det meste av “salte” tapasretter egentlig.
Og når du pynter smøret med blomster, så blir det faktisk en lekker bordekorasjon også. Velg selv om du ønsker å lage mindre porsjonsbiter – da bruker du et silikonbrett, og du kan legge blomstene nederst i formen eller over (litt avhengig av formen). Eller du kan bruke bakepapir og forme det til den formen som du ønsker. Og så pynter du med spiselige blomster på overflaten. PS! Noen blomster holder seg bedre i fargen enn andre, så velg gjerne blomster med mye/dyp farge.
DU TRENGER:
1 pk smør, á 250-300 g (romtemperert)
1 ss dill, hakket
1 ss gressløk, hakket
1 ss persille, hakket
1 ts sitronzest, finhakket (skall fra en økologisk sitron)
Spiselige blomster, i rødt, hvitt og blått (bruk blomster med dyp og intens farge, da fargen kan bli litt lysere)
SLIK GJØR DU:
Skjær smøret i terninger, og kjør det i en foodprossesor til det er helt mykt.
Bland inn krydderurter og sitronzest.
Form det til den formen du ønsker.
F.eks. som en pølse, eller i mindre porsjonsformer – bruk ett silikonbrett, se bilde over.
Jeg brukte et bakepapir for å få den pølseformen jeg ønsket.
Pynt med blomster på overflaten, eller legg det nederst i silikonformen.
Pakk det inn i bakepapir/eller plastfolie, og legg i fryseren, ca. 2 timer.
Kutt i skiver – eller server hel!
Oppbevares i fryseren.
UTE ETTER NOE FESTLIG PÅ 17. MAI BORDET? LAG KABARET – DA BLIR DET GARANTERT FEST!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT!