Her har du altså noen skikkelige powerwraps! Rosa rødbetwraps har en spennende smak, er nydelige å se på, og de er pakket med næring. Fyll de med ditt favorittpålegg, rull de sammen, og du har et superdigg måltid som gir en god følelse også etter at du har spist!
Rødbetwraps er selvfølgelig laget av rødbet, som er en fantastisk (og undervurdert) grønnsak. Rødbet er blant annet godt for leveren, forbedrer hjertehelsen, støtter fordøyelsen og styrker immunforsvaret. I tillegg så er rødbeten rik på både antioksidanter, vitaminer og mineraler. Deretter har du quinoa, som er en superfood. Det høye protein- og fiberinnholdet sammen med den sunne fettsyreprofilen gjør nemlig det lille frøet til noe av det sunneste du kan spise. Disse må du bare prøve!
DU TRENGER:
(Til 4 wraps)
2 dl quinoa, bløtlagt i vann min. 4 t
2 dl vann
1 egg
200 g rødbet, kokt og kuttet i grove biter
Salt og pepper, etter smak
Litt olje til steking
SLIK GJØR DU:
Bløtlegg quinoaen i vann, og la den hvile i min. 4 timer (gjerne over natten).
Hell av vannet, skyll quinoaen og ha den over i en blender.
Tilsett vann, egg og rødbet, og kjør til en helt jevn røre.
Krydre med salt og pepper.
Ha litt olje i en god stekepanne, og hell en øseskje med røre i pannen (som om du steker pannekaker).
Stek wrapsen i 5-6 min, til den er tørr under og enkel å snu.
La den steke i 5-6 min på den andre siden.
Fyll på med ditt favoritt pålegg, rull den sammen – et voilá!
Jeg kan anbefale å smøre litt pesto i bunnen, deretter legge på parmaskinke og noen skiver med brie, og til slutt toppe med spirer – oh la la!
PRØV OGSÅ GRØNNE SQUASWRAPS – SKIKKELIG SAFTIGE OG GODE (UTEN GLUTEN)!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT!