Det er visse ting du savner litt ekstra når du flytter fra hjemlandet. Og for meg har sjokoladen Troika stått høyt oppe på “savn-lista”. I dag ble savnet rett og slett så stort, at jeg måtte prøve å gjenskape den her på mitt franske kjøkken. Og oh-la-la, den ble sååå god!
I stedet for å lage den i rektangulær form som orginalen, gikk jeg for troikakuler – i litt mindre posjoner. Så varer sjokoladen lenger, tenkte jeg (hahaha)…. Jeg fant fram et silikonbrett fra Ikea, og satte i gang. Det var litt vanskelig å trekke sjokoladen jevnt utover i silikonformen, men jeg synes allikevel resultatet ble ganske bra. Og smaken – den er ihvertfall 100%!
DU TRENGER:
(Gir 12 kuler)
100 g sjokolade (delt i 2 omganger)
100 g jordbær, kuttet i biter
1 dl utblandet jordbærsaft (sukkerfri)
1 ss gelatin (jeg bruker dette)
50 g mandelmel
2 ts eggehvite*
1 ts sukrinmelis
1 ts sukrinsirup
Mandelekstrakt
*For å få eggehviten opp i teskjeen, kan det lønne seg å vispe den først.
SLIK GJØR DU:
Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad (se full beskrivelse nedenfor).
Fyll en liten teskje med smeltet sjokolade, og bre den ut i formen, én etter én.
Pass på å trekke sjokoladen godt opp på sidene.
Sett formen i kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet.
Ha jordbær og saft i en liten kjele, og kok opp.
La det simre i 5 min, og miks deretter til en jevn væske med en stavmikser.
La væsken bli lunken på kjøkkenbenken, og rør inn gelatinen.
La den stå i 5 min, før du varmer det opp igjen til det er fingervarmt.
Visp godt til gelatinen er helt oppløst. La den deretter avkjøles igjen.
Bruk deretter en teskje og fyll formene med jordbær.*
P.S! Ikke fyll opp for mye (som meg). Husk at det skal være plass til et lag med marsipan og et med sjokolade.
Sett formen tilbake i kjøleskapet, og la den stå til geléen er stivnet, ca. 1 time.
Bland mandelmel, eggehvite, sukrinmelis, sukrinsirup og evt. mandelesktrakt i en liten bolle.
Kna deigen godt sammen med hendene.
Rull den ut med en kjevle, til den er ca. 3-4 mm tykk (jeg bruker bakepapir både under og over deigen, slik at den ikke klistrer seg).
Trykk til slutt ut sirkler (som passer i formen). Jeg brukte et lite eggeglass.
Evt. kan du rulle sammen små kuler, og trykke de flate med håndbaken.
Legg over et lite lokk med marsipan i hver form.
Smelt til slutt resten av sjokoladen over vannbad, og lukk formene med et siste sjokoladelag.
Sett formen i fryseren, og la den stå i min. 2 timer.
Trykk kulene forsiktig ut, og oppbevar de i ett glass i kjøleskapet.
*Får du jordbærfyll til overs kan du fylle opp en annen silikonform, og lage gelegodis.
VANNBAD:
Kok opp en medium kjele med vann, skru ned og la det simre.
Finn fram en litt mindre bolle, den skal kunne settes ned i kjelen – uten å falle ned.
Bryt den mørke sjokoladen i biter, ha den i bollen.
OBS! Det er veldig viktig at det ikke kommer noe vann i kontakt med sjokoladen (da vil den skille seg)!
Rør forsiktig rundt til sjokoladen er smeltet.
PRØV OGSÅ DISSE NYDELIGE OG FROSNE MOCCAKULENE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!